Scroll Top

Концертна промоција диска са делима Мокрањца

kontsertna-promotsija-diska-sa-delima-m
Сличне теме

Концертом у Великој дворани Коларчеве задужбине у Београду 9. јуна у 20 часова, пијаниста Владимир Глигорић представља свој солистички компакт диск са клавирском музиком Василија Мокрањца који је прошле године издао познати немачки издавач ЦПО(Classic Produkzion Osnabruck – CPO). Ово издање је високо оцењено од стране интернационалне критике, а представља једно од ретких издања српске уметничке музике на тржишту ЕУ, САД и Канаде.

На концертној промоцији поред одабраних дела са овог издања (Шест игара, Интиме, Ођеци), Глигорић ће извести и композиције аутора који су утицали на стваралаштво Василија Мокрањца, те ће публика моћи да чује и Југословенску свиту Јосипа Славенског, Баладу Фредерика Шопена и Прелиде Александра Скрјабина.

Владимир Глигорић рођен је у Београду 1979. године. Докторирао је на Факултету музичке уметности у Београду. Наступао је као солиста у Србији, Хрватској, Шпанији, Швајцарској, Италији и САД, а као солиста са оркестром у Србији, Украјини и Бугарској. За свој рад награђен је са неколико признања у Србији, Украјини и САД. Репертоар Владимира Глигорића чине, како дела класичних, тако и савремених композитора, а  последњих година истражује стваралаштво српских композитора, чија дела изводи и снима за издаваче у Србији, Француској и Немачкој.

Фото: Промо

Додај коментар: