Scroll Top

„Маратон Бетовенових симфонија“ 26. јуна у Новом Саду

maraton-betovenovih-simfonija-26-ju
Сличне теме

Више од 200 извођача Београдске и Дортмундске филхармоније извешће у недељу, 26. јуна, у Новом Саду свих девет Бетовенових симфонија у једном дану, а у оквиру „Бетовен маратона“, најављено је данас из пројекта Нови Сад -Европска престоница културе.

Организатори су најавили и да ће то „непоновљиво извођење“ Бетовенових симфонија бити одржано у Градској концертној дворани и на Петроварадинској тврђави.

Симфоније ће извести Београдска и Дортмундска филхармонија, под управом шефа-диригента Габријела Фелца, који је и аутор „Бетовен маратона“, уз Словачки филхармонијски хор из Братиславе и четворо солиста и солисткиња из Холандије, Аустрије и САД.

Београдска и Дортмундска филхармонија наизменично ће изводити осам симфонија, од јутарњих до вечерњих сати, а „Бетовен маратон“ ће, како је најављено, кулминирати извођењем чувене Девете симфоније и „Оде радости“, у част Европе и европских тековина, које ће бити реализовано као велики концерт на отвореном, 26. јуна у 20.22 сати на Петроварадинској тврђави.

Фото: Википедија

Додај коментар: