Scroll Top

Међународни фестивал саксофона од 27. до 29. септембра у Београду

me-unarodni-festival-saksofona-od-27-do
Сличне теме

Девети међународни фестивал саксофона у Србији – Белграде САXпериенце биће одржан од 27. до 29. септембра на неколико локација у Београду, најавили су организатори.

Овогодишње издање фестивала обухватиће концерте музичара врхунског нивоа и едукацију домаћих саксофониста на мајсторским курсевима гостујућих уметника као и ангажовање домаћих композитора, чија ће се нова дела за саксофон премијерно извести на фестивалу.

Belgrade Saxperience  основан је 2014. године као иницијатива Удружења саксофониста Србије са саксофонистом Миланом Савићем на челу.

Објашњавајући разлоге ангажовања домаћих композитора Милан Савић, директор фестивала је рекао да ће ове године дело познатог српског композитора извести један од најистакнутијих француских саксофониста.

И ове године на Белграде Saxperience публици ће се представити инострани и домаћи саксофонисти и ансамбли, који ће у току фестивала одржати и мастер класове.

Мајсторски курсеви биће одржани у Културном центру Београда, а намењени су ученицима и студентима саксофона, као и младим професионалцима и професорима.

На овом, све значајнијем едукативном програму фестивала, ученицима и студентима саксофона биће омогућено да уче од реномираних саксофониста.

Фото: Промо

Додај коментар: