Scroll Top

Малика Фавре гост ,,Новосадске недеље дизајна“

malika-favre-gost-novosadske-nedele-d-2
Сличне теме

Једна од најзначајнијих илустраторки данашњице Малика Фавре биће гост Новосадске недеље дизајна, која ће бити одржана од 30. септембра до 7. октобра на Спенсу, саопштили су организатори.

У оквиру манифестације Design Week Нови Сад публика ће имати прилику да чује предавање славне уметнице Малике Фавре, заказано за 1. октобар у амфитеатру Спенса под називом „Ја и ти и сви које познајемо“.

Француска уметница која живи у Барселони позната је по минималистичком стилу, који се често описује као Поп Арт и ОпАрт. Зачињене хумором и сексуалношћу, илустрације Малике Фавре провоцирају и интригирају машту и подсвест посматрача.

На предавању у Новом Саду Малика Фавре говориће о својим илустрацијама кроз призму људи које је срела на животном и уметничком путу и повести публику на креативно путовање у којем “ништа није само случајност”.

Малика Фавре је студирала графички дизајн у Паризу, да би потом каријеру илустратора наставила у Великој Британији 2004. А седам година касније покреће сопствени бизнис као независни иллустратор и уметник, и убрзо постаје једна од најтраженијих графичких уметника у Великој Британији.

Фото: Ferran Nadeu, Промо

Додај коментар: