Scroll Top

МЛАДА ТУРСКА УМЕТНИЦА ЛАЛА БАТМАН ПРЕДСТАЉА РАДОВЕ У БИОСКОПУ “БАЛКАН”

mlada-turska-umetnitsa-lala-batman-pre
Сличне теме

Уметница из Истанбула Лал Батман, одабрала је да своју прву самосталну међународну изложбу  „ENTR`ACTE: Између чинова живота” одржи управо у Београду.

Планирано је да поставка буде отворена 4. јуна у 19 часова у Биоскопу “Балкан”, у продукцији Фондације Саша Марчета.

На једном месту ће се тако наћи слике, видео рад, инсталације, које су резултат једногодишњег социолошког истраживања кустоскиње изложбе, Ебру Јетискин.

– Као одраз гласова, лица, речи, осећања и снова изгубљених у дубокој тами иза чврсто навучених завеса прошлости “ENTR`ACTE: Између чинова живота” указује на нове могућности и радост животних чинова. Видео радови, инсталације и слике имају за циљ да креирају темпорални простор у коме ће посетиоци, макар на тренутак, направити перформативну паузу и препустити се светлости и бојама које се пробијају из таме, али такође и освестити пролазну радост живљења – пише кустоскиња Ебру Јетискин.

Смештена у амбијент зграде Биоскопа “Балкан”, подигнутог на месту некадашњег хана, изложба испитује односе социјалних интеракција у друштву спектакла и разматра појаву шунда, који је постао “природна појава” савременог урбаног живота.

Ауторка Лал Батман рођена је 2001. у Бурси. Након што је завршила средњу ликовну школу, и до сада је учествовала на многопбројним кустоским пројектима, радионицама, симпозијумима и панелима у Европи, Азији, Јужној Америци и земљама Балкана, укључујући Атину, Варну, Шумен, Париз и Мајами.

Фото: Промо

Додај коментар: