Scroll Top

На сцени дољевачке Јавне библиотеке, пред великим бројем посетилаца први пут приказана комична опера ,, Служавка господарица”

na-stseni-dolevachke-javne-biblioteke-p
Сличне теме

Први пут публика у Дољевцу имала је прилику да погледа оперу и то у великој сали дољевачке Јавне библиотеке. Ова, несвакидашња изведба, привукла је велики број посетилаца из Дољевца и околине, а занимљиво је истаћи да су већину публике чинили млађи посетиоци. Овим Јавна библиотека још једном показује да и публика у малим срединама може да препозна квалитетне садржаје уколико им се пружи прилика за то и, пуна ентузијазма, најављује низ значајних дешавања и за наредни период.

Иначе, комична опера „Служавка господарица“, композитора Ђованија Батисте Перголезија, коју организатори називају бисером наполитанског барока, у извођењу двоје солиста Маријане Давинић, сопрана и Марка Милисављевића, бас баритона, као и Милоша Цветковића и Анђеле Станковић, одушевила је присутне.

Пажњу је привукла и музичка пратња, камерни оркестар, под диригентском палицом Иване Мировић. Оперу је режирао Милош Цветковић, док је за продукцију био задужен нишки Студентски културни центар.

Фото: Јавна библиотека Дољевац

Додај коментар: