Scroll Top

Награда „Веруј у себе” Луки Димићу

nagrada-veruj-u-sebe-luki-dimi-u
Сличне теме

Млади балетски играч Лука Димић је добитник награде „Веруј у себе”. Награду, коју у оквиру Београдског фестивала игре младим и талентованим балетским уметницима по трећи пут додељују овај Фестивал и Ерсте Банка, освојио је млади балетски играч Лука Димић. Свечано уручење награде одржано је данас у просторијама Националне фондације за игру. Статуету #верујусебе и новчани део награде у износу од 120 хиљада динара Луки Димићу уручиле су Александра Косановић Стрижак, директорка Сектора маркетинга и комуникација Ерсте Банке и Аја Јунг, директорка Националне фондације за игру и директорка Београдског фестивала игре.

„Изузетно се радујемо што додељујемо ову, у Србији јединствену, награду која има за циљ не само да похвали досадашња постигнућа младих балетских уметника, већ и да их оснажи у даљој каријери, да им да ветар у леђа да истрају, буду још бољи и посвећенији у ономе што раде. Осим већ препознатог уметничког талента, један од разлога зашто смо се ове године одлучили баш за Луку јесте његов предани педагошки рад, жеља да помогне младим балетским играчима у Србији, посебно мушким, да усаврше своју игру, пронађу и изграде своју личност, верују у себе“, изјавила је Александра Косановић Стрижак овим поводом.

Захваливши се на додељеној награди, Лука је рекао да у свет балета млади углавном улазе из чисте радозналости, а да се задржавају само они који временом успеју да пронађу све остале вредности које овакво несвакидашње одрастање пружа. Истакао је и да се о наградама и аплаузима не говори много, иако у тим годинама много значе јер пружају радост и нове шансе. „Ово признање Ерсте Банке и Београдског фестивала игре долази неочекивано и због тога је узбуђење још веће. Награда која промовише и подржава уметност не може имати бољи назив – #верујусебе је слоган који инспирише“, нагласио је Лука.

„Традиционално партнерство са Ерсте Банком је од виталног значаја за Београдски фестивал игре. Заједно смо успевали да представимо велике звезде и важне трупе, наградимо младе таленте, превазиђемо изазове које је наметнула пандемија. У нашој земљи, партнерства између уметности и бизниса су још увек реткост. Зато их морамо неговати, нарочито она у која се обострано улажу енергија и љубав. Награда #верујусебе јединствена је у области игре, јер препознаје младе уметнике који су на почетку свог стваралачког опуса. Они су храбри и отворени за истраживања, заинтересовани за усавршавање и бескомпромисни рад на путу ка успеху. Зато је важно пружити им руку на почетку, што Ерсте Банка са посвећеношћу и крајње несебично чини“, изјавила је Аја Јунг. Подсећања ради, протеклих година награду „Веруј у себе“ понеле су Сања Нинковић, балерина и кореографкиња, и млада балерина, Лена Ћулибрк.

Фото: Београдски фестивал игре

Додај коментар: