Scroll Top

НАЈАВЉЕНА НОВА СЕЗОНА БИТЕФ ТЕАТРА

najavlena-nova-sezona-bitef-teatra
Сличне теме

У среду 27. октобра, у Клубу Двориште у Панчеву, одржана је конференција за медије поводом најаве нове сезоне Битеф театра и прве премијере у сезони, представе плесног позоришта Софиа, реномираног немачког кореографа Феликса Ландерера.

На почетку конференције, директор Битефа Милош Латиновић је пожелео добродошлицу новинарима и изразио задовољство због чињенице да је Битеф театар, у протеклом периоду, својим пројектима успео да придобије наклоност стручне јавности, али и позоришне публике, што потврђују награде публике на позоришним фестивалима.

Драматург Битефа Филип Вујошевић је најавио сезону 2021/22. која ће се одвијати под слоганом „На ивици – други део“ и бавити појмовима трансхуманизма И постхуманизма, што су биле и главне теме недавно завршеног Битеф фестивала. У оквиру сезоне ће се, поред Ландерерове, одржати и премијере представа Адреса свемир – неколико порука у режији Ање Суше,

Апарати у режији Николе Исаковића и Прада у режији Сање Митровић. Јелена Кајго је, испред Битеф денс компаније, говорила о недавним великим успесима ове компаније и значају рада са водећим светским кореографима као што је Феликс Ландерер.  

Феликс Ландерер је упознао медије са темом своје представе која се бави вештачком интелигенцијом и испитује могућност да сви у будућности будемо замењени машинама. Он је, поредећи искуство рада у Београду са искуством рада у другим земљама (Немачка, Бразил, С.А.Д.) констатовао да плесачи у Србији раде у неупоредиво тежим околностима, па је његово изненађење њиховом невероватном посвећеношћу и професионалношћу утолико и веће.

Премијера представе је заказана за 7. новембар ове године у Битеф театру, са почетком у 20 часова.

Фото: Ненад Шугић

Додај коментар: