Scroll Top

Најбољи колективни спорстки женски клуб на КиМ

najboli-kolektivni-sporstki-zhenski-k
Сличне теме

У Ибарском Колашину, познатом по спортистима и успесима који се већ годинама остварују, посебно се истиче једини женски спорстки клуб , ОК”Мокра Гора “ који броји 105 чланова у више категорија , али и ниже успехе и уједно ствара квалитетне играче.

Резултати одбојкашица из Зубиног Потока подстакли су многе девојчице да се прикључе и активно баве овим спортом. У Ибарском Колашину посебно се истиче једини женски спортски клуб , не зато сто је једини већ зато сто је највећи и са најбољим резултатима на Косову и Метохији. Реч је о женском одбојкашком клубу “ Мокра Гора”. Иако је званично основан давне 1964. године, у почетку се није мого похвалити неком већом активношћу, све до 1974. године, када тренирање и такмичење бивају интензивнији. Ипак, за своје најбоље и најактивније издање могу се похвалити у последњој деценији, све до данас . Захваљујући озбиљности тренера и управе у самом реду, клуб се већ шест година за редом такмичи у Другој лиги Србије, где су им ривали чувени одбојкашки клубови Борац и Слобода из Чачка, Техничар Краљево, Напредак Крушевац … Ту су још категорије пионирки и такмичења у Регионалној лиги. У свим тим категоријама клуб броји 105 чланова, а оно на шта су посебно поносни је школа одбојке која представља најзначајнији сегмент у раду овог клуба .

“Од самог почетка нашег рада циљ је био да имамо школу одбојке, велики број наше деце коју ћемо тренирати и од којих ћемо, кроз све ове категорије које пролазе како бивају старије , правити сениорски тим који ће се такмичити у вишим ранговима такмичења у Србији . Како смо замислили тако смо и радили , озбиљно приступивши сваком тренингу, што су и деца препознала и са истом озбиљношћу и они радили. Резултати нису изостали. Постали смо најуспешнији женски клуб на Косову и Метохији , али смо изнедрили и две играчице које наступају у највишем рангу такмичења – Суперлиги Србије и једну репрезантативку Србије”, кажу тренери Горан Радуловић и Ненад Цветнић, и додају да са поносом увек истичу да су сва деца пре свега добри ђаци у својим школама, што је предуслов и да буду добри спортисти , али и добри људи сутра .

Општина Зубин Поток , све ове године стоји иза клуба како би им пружила неопходну финансијску подршку за добро функционисање, понајвише сносивши трошкове такмичења и превоза. У Зубином Потоку клуб има и посебну подршку публике па је спортска хала редовно пуна на првенственим утакмицама. Као највећи проблем, не само овог клуба, већ и осталих колективних женских спортова истичу одлазак младих на студије, и то на врхунцу свог знања и искуства у спорту. Но, овде верују да ће одбојкашки клуб из Зубиног Потока у скоријој будућности опет да да репрезентацији неку нову Милену Рашић или Тијану Бошковић.

Аутор : М. Перовић

ФОТО ОК МОКРА ГОРА

Додај коментар: