Scroll Top

Највеће улагање једне компаније у културу

najvece-ulaganje-jedne-kompanije-u-kulturu
Сличне теме

Millenium Team и Београдско драмско позориште

Потписан уговор вредан пола милиона евра

Компанија Millenium Team и Београдско драмско позориште потписали су уговор о спонзорству и стратешкој сарадњи. Уговор који ће трајати наредне четири године, вредности пола милиона евра представља највеће улагање у културу једне домаће компаније и допринеће даљем развоју и модернизацији позоришта.

– Са поносом могу да кажем да је ово највеће улагање у културу једне компаније, а четврогодишњим уговором вредним пола милиона евра сигурно ћемо бити поуздан партнер у даљем наредовању Београдско драмског позоришта. Ми смо компанија која гради, поставља јаке и стабилне темеље за будућност, а ова наша заједничка сарадња са Београдско драмским позориштем окренута је публици и уметницима, истакао је Стојан Вујко, генерални директор Millenium Team-а.

Он је додао да је Millenium Team показао још једном да је друштвено одговорна компанија која улаже у заједницу у којој ради, са јасном подршком.

Millenium Team своје пословање темељи на бризи о зајединици, трудимо се да својим улагањем и јасном подршком помогнемо тамо где радимо и градимо. Најбоље се види из конкретног примера нашег рада, БДП Millenium Team Арене, јединог изграђеног позоришта у Београду последњих 70 година које је Millenium Team изградио и у коме публика ужива већ две сезоне.

– Велико нам је задовољство што је Millenium Team препознао Београдско драмско позориште као једног од лидера у културиширом региона у које вреди улагати. Уз слоган НАЈБОЉИ УЗ НАЈБОЉЕ, настављамо ову важну и успешну сарадњу са једном од водећих грађевинских компанија у региону. Сарадња између приватног сектора и културних институција представља пример како се заједничким напорима може створити просперитетнија културна сцена. Надам се да ће овај наш пример послужити као инспирација другим компанијама да препознају вредност улагања у културу. Спонзорство Millenium Team-а, допринеће стварању богатијег и разноликијег културног садржаја за публику, а истовремено ће побољшати услове за рад уметницима и извођачима, изјавио је Југ Радивојевић, директор Београдског драмског позоришта.

Сарадња Millenium Team-а и Београдског драмског позоришта сеже од 2021. године када је компанија извела грађевинске радове на летњој сцени, урађен је покретни кров, фасада, челична конструкција, чиме је љубитељима позоришта омогућено да током лета уживају у културним дешавањима у БДП Millenium Team Арени, без обзира на временске услове.

Од почетка летње сезоне прошле године, на сцени БДП Millenium Team Арене одиграно је преко 100 представа које је гледало више од 15 хиљада људи.

Сарадњом Millenium Team-а и Београдског драмског позоришта на изградњи летње сцене и овим уговором заокружује се њихова петогодишња сарадња.

Фото: Драгана Удовичић

Додај коментар: