Scroll Top

Француски виолончелиста Едгар Моро 23. новембра на Коларцу

francuski-violoncelista-edgar-moro-23-novembra-na-kolarcu
Сличне теме

Сјајни млади виолончелиста Едгар Моро (Moreau) из Француске наступиће 23. новембра на великој сцени Коларчеве задужбине у пратњи Београдског камерног оркестра под диригентском палицом Данијела Гајса (Daniel Geiss)

Програм концерта, под називом “У хармонији”, обухватиће дела Баха, Хајдна и Бартока.

Едгар Моро је рођен 1994, а већ је добитник бројних награда и признања. Млади виолончелиста је 2009. био лауреат такмичења Ростропович, 2011. такмичења Чајковски, а 2014. године је добио награду за Младог концертног уметника.

Овај изузетан уметник студирао је на Конзерваторију у Паризу код Филипа Милера, а специјализирао на Кронберг академији, у класи Франса Хелмерсона.

Дебитовао је са девет година када је као солиста наступио са оркестром Театра Ређо из Торина, а потом су уследили запажени наступи у престижним концертним дворанама широм света, као и концерти на фестивалима у Вербијеу, Салцбургу, Сен-Денију, Хамбургу и на другим значајним манифестацијама.

Едгар Моро је свирао са бројним оркестрима и истакнутим диригентима, а често наступа и као камерни музичар са Мартом Аргерич, Реноом Каписоном, Данилом Трифоновим, Андрашом Шифом, Бертраном Шамајуом и другим истакнутим уметницима.

Улазнице су у продаји на билетарници Коларца, а могу се набавити и онлајн.

Фото: Промо

Додај коментар: