Scroll Top

Народно позориште у Нишу обележава 136 година постојања

narodno-pozoriste-u-nisu-obelezava-136-godina-postojanja
Сличне теме

Народно позориште у Нишу данас обележава 136 година постојања премијером представе „Сан о завичају”

Овај комад је поднаслов драме „Сврати рече човек” Ивана Велисављевића, у режији Милана Нешковића, а представа ће бити премијерно изведена вечерас у 20 сати.

Драматург је Јелена Мијовић, сценограф Марија Калабић, костимограф Биљана Гргура а кореограф Андреја Кулешевић.

У доњем фоајеу позоришта данас у 19.30 публику ће дочекати изложба фотографија „Радомир Николић Моравац” ауторке мр Александре Милошевић.

Поставка је реализована у сарадњи са Музејом позоришне уметности Србије. Представа „Сан о завичају” је савремена драмска прича о животу у Србији, одласку у свет и повратку у завичај.

Прича се одвија кроз три дана у сеоској кафани. У њој је екипа којој је идол Шабан Шаулић… У глумачкој екипи су: Марко Радојевић, Маја Вукојевић Цветковић, Сања Крстовић, Братислава Милић, Милош Цветковић, Данило Петровић, Александар Стевановић, Андрија Митић, Стефан Младеновић, Александар Маринковић и Александар Михаиловић.

Ниш као један од првих градова ушао је у историју српског позоришта. Први познати позоришни догађај забележен је 1883. године на плакату, за једну од представа путујуће дружине, која је изведена пригодно, поводом годишњице ступања у брак краља Милана и краљице Наталије Обреновић.

Фото: Промо, Народно позориште у Нишу

Додај коментар: