Scroll Top

Изложба глумице Катарине Жутић на Златибору “Моја климатска мено промена”

izlozba-glumice-katarine-zutic-na-zlatiboru-moja-klimatska-meno-promena
Сличне теме

У Дому културе на Златибору, у петак 10. марта отворена је друга самосталнаизложба глумице Катарине Жутић

Њени акварели припадају цилусу “Моја климатска мено промена”, а слике изложене на Златибору радила је последњих месеци и назвала их је једноставно “Зима”.

– Цео мој циклус инспирисан је природом. Таква је била прва зложба коју сам крајем прошле године имала у Дому културе у Србобрану,  каква је и ова. Имам већ позив да овог пролећа прикажем своје слике у Дому културе у Ковину, а када реализујем изложбе о сва четири годишња доба, имаћу и своју прву изложбу у Београду- објашњава уметница.

Ова глумица Атељеа 212 је завршила и режију, опробала се као музичар и једноставно не мирује. У годинама короне је почела да слика, чиме није престала да се бави.

– Моје слике представљају пејзаже природе и оне једноставно сведоче колико је природа битна у нашим животима, а ми је упорно игноришемо. Ја сам данас жена у зрелим годинама и нормално је да размишљам шта ћу кад одем у пензију. Сликање ми је некако најпривлачнији ангажман за мој бубући живот. И отуда наслов у коме је менорпомена, климатска промена на коју желим да обратим пажњу, и моја мено пауза која ми предстоји. Тако сам изабрала ову уметност која подразумева не усамљеност, већ осаму која ми много значи. Прошло је време излазака, лудовања, сада ми прија да будем у природи, да се бавим формом, бојама…Ово је мој дивни нови, рекла бих трајни хоби – додаје Катарина.

Изложба Катарине Жутић на Златибору траје до 5. априла, слике се могу купити, а кустоскиња изложбе је Весна Дујмовић Росић.

Додај коментар: