Scroll Top

Небојша Павловић из ШК ,,Трепча” победник Новогодишњег шаховског турнира

nebojsa-pavlovic-iz-sk-trepca-pobednik-novogodisnjeg-sahovskog-turnira
Сличне теме

Турнир је окупио 36 такмичара различитих генерација а привукао је пажњу не само професионалних играча шаха већ и осталих заљубљеника у ову игру

Привремени орган општине Косовска Митровице је за такмичаре обезбедио новчане награде, а победник турнира Небојша Павловић награђен је новчаном наградом од 15.000 динара, медаљом и дипломом.Друго место и 12.000 динара освојио је Александар Костић из Спортског шаховског удружења „Зубин  Поток“. На трећем месту је Звездан Вуксановић из ШК „Трепча“ који је освојио 10.000 динара. На четвртом месту је Сулејман Суљевић из ШК „Ина дизајн“ из Новог Пазара, који је освојио 8.000 динара. Пето место и 6.000 динара освојио је Милан Јаковљевић из ШК „Трепча“.

Посебну пажњу привукле су партије младих шаховских талената који су се храбро супротстављали старијим и искуснијим играчима.

Специјална награда за најбоље пласираног омладинца уручена је Игњату Милетићу. Најбоље пласирани пионири су Лука Милутиновић и Филип Јевтић, док је за најбоље пласираног ветерана проглашен Зоран Вукадиновић. За њих су такође обезбеђене новчане награде у износу од две хиљаде динара, као и диплома и медаља.Директор Установе за спорт омладину и специјализоване услуге Петар Трајковић је похвалио успехе ШК „Трепча“ и казао да ће се у нашем граду и у будућности радити на промоцији шаха али и осталих спортова.

„Успеси Шаховског клуба „Трепча“ су нас навели на то да током ове године организујемо један турнир за грађане Косовске Митровице и све такмичаре који желе да се такмиче и који играју шах. У овом тренутку Привремени орган општине Косовска Митровица издвојила је значајна средства за организацију овог турнира, што нам је јако драго и то је један подстрек за све будуће турнире које ћемо организовати у наредном периоду. Надам се да је ово један од успешнијих турнира на којем учествује више од 35 такмичара а све остало што долази уз овакве турнире, и подстрек Привременог органа, биће на добробит свих спортова уопште у Косовској Митровици“ рекао је Трајковић.Новогодишњи шаховски турнир одржан је у сали Јавног комуналног предузећа „Стандард“ у Косовској Митровици под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица. Организатор турнира је Установа за спорт, омладину и специјализоване услуге.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: