Scroll Top

НЕМАЊА ЋЕРАНИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ “МИЛУТИН ЧОЛИЋ”

nemana-erani-dobitnik-nagrade-milu
Сличне теме


Жири за награду дневног листа Политика „Милутин Чолић”, у саставу Горан Радовановић (редитељ, сценариста и продуцент), Младен Ђорђевић (редитељ, сценариста и продуцент) и Дубравка Лакић (филмски критичар, оснивач награде), за најбољи домаћи филм је прогласио остварење „Лихвар” Немање Ћеранића.

Жири је награду доделио “за аутентичан и освежавајући приступ жанру криминалистичке драме, са вештим коришћењем решења која спадају у домен ауторског филма”. У наставку образложења стоји: „Као свеже и иновативне елементе жири је препознао и изузетан рад са глумцима натуршчицима, ангажовано посматрање друштвених проблема и смештање радње и целокупне продукције изван главног града – у функцији деметрополизације српске кинематографије

Немања Ћеранић, редитељ филма „Лихвар”, захвалио се ФЕСТ-у жирију јер је „препознао труд и енергију, која долази искључиво из љубави према филму”. Млади редитељ захвалио се и екипи која је радила филм у тешким условима, као и општини Инђија која је подржала овај пројекат.

ФОТО:ПРЕДРАГ МИТИЋ

Додај коментар: