Scroll Top

Несвакидашња представа

nesvakidashna-predstava
Сличне теме

У Опери и театру Мадленианум припрема се савремени плесни комад под насловом Гранд Хотел, који ће своју премијеру имати на Великој сцени у недељу, 28. марта 2021. од 19 часова, а прва реприза је 1. априла.

Ова несвакидашња представа, у кореографији Александра Илића и режији Александра Николића, не прати илустративно истоимени филм, већ се бави временом, преиспитивањем ликова затворених у простору једног хотела. Ситуација које смо и сами били сведоци током дана изолације. Шта би се догодило када би време и простор могли да се врате уназад? Када бисмо пропустили неки сусрет и када никада не бисмо срели најбољег пријатеља, оца, љубавницу? – пита се редитељ представе Александар Николић.

Музику представе је урадила Ана Крстајић; сценографију Жорж Драушник, а костим Александра Каровић. Играју Мојца Мајцен, Бранко Митровић, Јакша Филиповац и Огњен Вучинић.

Пројекат је копродукција Опере и театра Мадленианум и Удружења професионалних балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије, а подржали су га Министарство културе и информисања Републике Србије, Министарство културе Словеније, Амбасада Републике Словеније у Београду, Фестивал Велење, Местна Обчина Цеље, Јавни склад Републике Словеније за културне дејавности и Институт за уметничку игру.

Додај коментар: