Scroll Top

„Неваљала принцеза“ поново на сцени Позоришта Пуж

nevaljala-princeza-ponovo-na-sceni-pozorista-puz
Сличне теме

Премијера обнове чувене Пужеве представе Неваљала принцеза заказана је за 10. фебруар

Представа је до сада играна са великим успехом на италијанском, мађарском и енглеском, а спремамо је и на кинеском.

Реализацију режије Слободанке Цаце Алексић ради Марко Јовичић,

Неваљала принцеза је Сузана Лукић, а остале улоге тумаче Ђорђе Коцић, Ненад Ћирић, Милан Чучиловић, Стојан Ђорђевић, Игор Дамњановић, Никола Штрбац, Никола Драгашевић, Марко Јовичић, Петар Јовановић , и наравно – Бранко Коцкица.

Царева ћерка Ката је типично неваљало дете. Теза комада је да није она крива већ лоше друштво које симболизује зли чаробњак Мр О’Пак, и њен отац који ју је размазио. После низа перипетија добри чаробњак Виленко победи неваљалог чаробњака и удеси да се Ката заљуби. Побеђује љубав.

Слепстик бајка. Овај жанр добија име по штапу (слепстик – штап који удара) којим је Арлекин у комедији дел арте прашио туреве свима. Значи, све у свему комедија са мало речи, много живе свирке и јако много гегова. Користе се мађионичарске вештине, а ту јеи неизбежна сцена урнебесне “потере”.

У представи су светски препознатљиве песме као што су три оперске оперске арије: Кармен – Хабанера, арија тореадора из Риголета и арија грофа Алмавиве (Жена је варљива), и три чувене рок мелодије: Smoke on the Water, Sunshine of your love i Satisfaction, али и дечије песмице Лептирићу шаренићу и Супер-кала-фраџелистик.

Десет извођача, 27 дворских костима, четири измене декора. Све у свему – спектакл.

Фото: Пуж

Додај коментар: