Scroll Top

Никола Радановић: награда за пројекат и плакета – грађанин Сибира

nikola-radanovic-nagrada-za-projekat-i-plaketa-gradjanin-sibira
Сличне теме

Да Руска Федерација подржава и промовише младост, уверили смо се недавно у Сочију, када су млади политичари, уметници, медијски стручњаци и лидери у великом броју гостовали из свих крајева света представљајући земљу из које долазе

Онима који су се истакли својим радом, уследио је позив градова и институција Руске Федерације као могућност сарадње и ширења културе, области коју веродостојно представљају.

Тако су се Николи Радановићу, менаџеру у медијима, својевремено новинару, главном и одговорном уреднику издавачке куће „Обележја“ у Београду али и амбасадору једног од универзитета у Москви, отворила врата Западног Сибира, тачније Ханти Мансијске области и указала прилика да гостује у Медиа школи која је окупила медијске стручњаке из Москве и младе Русе жељне нових вештина и знања, а све у оквиру пројекта „Русија – Србија“.

„Пројекат који је оплеменио време нас из Београда, а младим Русима донео високо знање и стручност у области медија. Захваљујем Министарству спољних послова Руске Федерације, Граду Ханти-Мансијску и Влади аутономомог округа Југра у Западном Сибиру, Медиа Школи, Туристичкој организацији „Србија за младе“ и њиховом спољном сараднику Ђини Весић на колективној снази, подршци и истрајности у овом професионалном пројекту који представља више од саме образовне идеје, а то је умрежавање и стварање још једног моста између Руске Федерације и Републике Србије.

Ова медијска школа која ужива сву подршку Града и области, пружа све услове за учење и рад, па смо тако писали пројекте а томе су се придружили и популарни медијски радници из Москве, од којих издвајам колегу и пријатеља Максима Шарафутдинова. Радују ме нови контакти и још једно искуство, Сибир! Русију морате упознати да бисте је заиста волели.“ Изјавио је Никола Радановић.

Последњи дан боравка у граду нафте и праисторије протекао је свечано, у знаку састанка са представницима дипломатског кора ове области и са вршиоцем дужности Губернатором Ханти- Мансијске области – аутономног округа Југра, Русланом Николаевичем Кухаруком и доделе признања.

„Захвалио сам господину Губернатору Кухаруку на гостопримству, желећи да овим интензитетом наставимо сарадњу и промоцију наших земаља, као и да је Србија увек отворена за све предлоге који се тичу афирмације младих људи. Захвалио сам и г-ђи Ини Григориевној, заменику директора Одељења за омладинску политику и шефу Канцеларије за спољне односе Југре, која је исказала задовољство и г-дину Јегору Рибину, аташеу представништва Министарства спољних послова Руске Федерације у Јекатеринбургу. Недуго затим, добио сам признање од школе за допринос пројекту „Русија – Србија“ и плакету – сведочанство на којој пише да сам постао грађанин Сибира.

Грађани кажу да температура зими досеже и до -60, а лето траје само пар месеци. У Ханти- Мансијску су ноћи беле и ведре. Овде су пронађени мамути и друге праисторијске животиње, а ако вас пут нанесе, обавезно посетите Археолошки парк, тј. седам бронзаних мамута у природној величини и слатке куће у којима ћете пробати укусно слатко од шишарки.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: