Scroll Top

Нова сезона „Garden Sessions” концерата

nova-sezona-garden-sessions-koncerata
Сличне теме

Нова сезона омиљених београдских концерата Garden Sessions одржаће се у Ботаничкој башти Јевремовац од 20. до 23. јула 2023. године у организацији Центра београдских фестивала

У четвртак, 20. јула, сезону отвара Марчело и бенд, петак 21. јул резервисан је за концерт групе Канда, Коџа и Небојша док у суботу 22. јула концерт ће одржати Тијана Богићевић.

У недељу 23. јула, последње вече публику очекују легендарни Бајага и Инструктори.

Сви концерти почињу у 20.30 часова.

Улазнице се могу набавити на сајту tickets.rs као и на Ticket Vision продајним местима.

Ове године, музичар и писац Марко Шелић Марчело обележава 20. годишњицу од објављивања свог првог студијског албума.

Слављеничке активности почињу овог лета, концертом у београдској ботаничкој башти „Јевремовац“ 20. јула, у оквиру манифестације „Garden Sessions“.

„Бенд у пуном саставу одсвираће јединствен концерт у омаж дану када смо се у овом саставу први пут окупили: био је то Светски дан џеза 2015. године.

Једнократно удруживање снага са жељом да се постојеће песме сусретну с џезом претворило се у другарство и трајни колектив, који ће потом изнедрити концептуални албум Нојева варка и сталну концертну поставку“, каже Марчело.

„Пријатељи су људи који, између осталог, промишљају живот заједно. За нас, бина и студио само су места где се конкретизује оно што иначе мислимо и осећамо – што без пријатељства не би имало ту снагу.

Сесија у башти иде, зато, у част другарству и ономе што нас је окупило: сат и по свирке у џез аранжманима, још ескперименталније и музикалније но иначе.“

Ову синергију талената чине Александар Јовановић Шљука (вокал, клавијатуре), Филип Крумес (виолина), Маџ Коцхетов (саксофон), Марко Фабрy (бас), Александар Цветковић Драма (бубањ), уз Невену Глибетић Ненси (вокал) и Радета Склопића Раида (DJ и додатне клавијатуре), најближе сараднике с којима Марчело ствара практично од самог почетка каријере.

Концерт ће почети у 20.30 часова, а садржаће и „поетска интермеца“: „Има стихова који нису писани за музичке нумере, можда се једнога дана нађу окупљени под истим корицама; наша публика сада ће први пут моћи да чује и понешто од тог материјала – то ће се казивање стихова прошуњати кроз музичке импровизације мојих сабораца из бенда“, појашњава Марко, и додаје: „Радујемо се овом дружењу и позивамо вас да њиме заједно започнемо прославу која ће се, кроз друге активности, наставити све до краја године.“

Група Канда, Коџа и Небојша, чувени ККН, наступиће 21. јула у 20.30 часова у Ботаничкој башти.

Поникао из српске генерације X, ово је београдски бенд познат по одличним концертима уживо са специфичним примесама рока, фанка, регеа, џеза и специфичним вокалом Оливера Нектаријевића. Албум са новим песмама, под називом Бетон, објавили су у октобру 2022.

Девет нових песама носе поруке унутрашњих светова чланова састава, њихов доследни став, кроз жестоки гитарски звук, и необуздани, заразни ритам. На албуму су се одмах издвојили синглови Бетон и Тамо где је сунчано.

Садашњи састав бенда чине: Оливер Нектаријевић – вокал, Јанко Мостарлић – гитара, Ненад Пејовић – гитара, Бошко Станојевић – бас – гитара и Владан Рајовић – бубањ.

Победница најновијег Београдског пролећа, певачица Тијана Богићевић, одржаће концерт у Ботаничкој башти Јевремовац 22. јула са почетом у 20.30 часова.

Тијана Богићевић је српска поп певачица рођена у Новом Саду. Године 2010. снима песму “Тражим” која постаје велики хит и готово неизоставна нумера у свим шоу програмима.

Била је представница Србије на Песми Евровизије 2017. са песмом „In Too Deep”. Свој деби албум објавила је 2018. године, са ког су се издвојили хитови Хајде онда ништа, У реду и Безусловно.

Други студијски албум, „Близу”, Тијана је објавила у јуну 2022. године, на коме се налазе песме: Близу, Умем, Поново љубав.

Једна од најпознатијих српских и регионалних група, Бајага и инструктори, наступиће у Ботаничкој башти 23. јула од 20.30 часова.

Групу је основао Момчило Бајагић Бајага – певач, композитор, текстописац и гитариста. Овај бенд има богату дискографију и велики број хитова које слушају и воле многе генерације.

Књига „YУ 100: најбољи албуми југословенске поп и рок музике“ укључила је чак 4 албума Бајаге и Инструктора у свој избор: „Са друге стране јастука“ (1985), „Позитивна географија“ (1984),“ Јахачи магле“ (1986) и „Продавница тајни“ (1988).

Садашњи састав бенда чине: Момчило Бајагић Бајага – гитара, вокал; Живорад Жика Миленковић – гитара, вокал, перкусије; Александар Саша Локнер – клавијатуре, вокал; Марко Њежић – гитара; Владимир Влада Чукич – бас и Марко Кузманович – бубњеви.

Фото: Промо

Додај коментар: