Scroll Top

Учешће Иване Миленовић Поповић у интернационалној школи позоришне антропологије Один Тетара у Мађарској

ucesce-ivane-milenovic-popovic-u-internacionalnoj-skoli-pozorisne-antropologije-odin-tetara-u-madjarskoj
Сличне теме

ISTA – Интернационална школа позоришне антропологије Один Театра одржала се у Мађарској у трајању од 14 дана интезивног рада са мастерима и учесницима из целог света

Једна од изабраних учесница била је и Ивана Миленовић Поповић, глумица ДАХ Театра и студенткиња 2. године докторских студија на Институту за уметничку игру у Београду, која је играла и у представи „Anastazis“ у режији чувеног редитеља Еуђенија Барбе у Народном позоришту у Будимпешти.

Овај спектакулрани догађај са преко 50 учесника на сцени (перфромера и музичара) премијерно се одиграо 20. маја 2023. и представљен је на међународном фестивалу Позоришне олимпијаде у Будимпешти.

На предстојећем Фестивалу ДАХ Театра “Уметност и људска права” Один Театар ће представити филм „Земља где дрвеће лети” – у мирној данској провинцији у току су припреме за прославу 50. рођендана Один театра, компаније која је променила правац позоришта у другој половини 20. века под вођством Еуђенија Барбе. Са најдалекосежнијих географских ширина планете – Кеније, Балија, Бразила, Индије и Европе – тимови деце, младих и уметника долазе у град Холстебро који својим акробацијама, музиком и гласом уносе енергију у овај колективни догађај.

Након филма следи онлајн разговор са Еуђениом Барбом и Џулијом Варли: „Моц́ уметности у раду са заје

Фото: Франческо Галија

Додај коментар: