Scroll Top

НОВА СЕЗОНА ПОЗОРИШТА „ ТЕАТРИЈУМ“

nova-sezona-pozorishta-teatrijum
Сличне теме

Данас у 12 часова у дворишту Ректората Унивезитета у Београду, одржана је конференција за штампу поводом почетка нове сезоне позоришта „Театријум“. Присутнима се прво обратио глумац, редитељ и један од оснивача позоришта, Тихомир Станић, који је најавио свечано отварање нове сезоне „Театријума“ које ће се одржати 1. јула од 21 час као и почетак играња представа од 2. јула.

– Надамо се да ће нова сезона бити још боља од претходних јер смо спремили велики број интересантних представа које ће се у атријуму одржавати током читавог лета. За све студенте Универзитета карте ће бити бесплатне, а срећни смо и да најавимо да ће се сваког викенда од 11 часова ујутру играти и представе за децу, које ће такође бити бесплатне. Надамо се и да ће родитељи, касније тог дана када успавају своју децу и сместе их у кревет и сами доћи да у вечерњим часовима погледају неку од представа које смо припремили- најавио је Станић.

Присутнима се обратила и један од оснивача позоришта, Весна Станковић.

– Ништа није случајно. Овде је некада била Реалка, потом гимназија, па Народни музеј и Народна библиотека, а од пре две године је и Театријум. За ову сезону и цело лето спремили смо преко 50 представа тако да ће се свако вече дешавати нешто ново, неко ново уметничко чудо, јер ово и јесте уметничка оаза у Београду. Неке од представа су и „На Дрини ћуприја“, „Злостављање“ и „Дон Жуан“. Позивам све заинтересоване да дођу и виде ове занимљиве позоришне бисере које смо од 2. јула припремили- позвала је Весна Станковић.

Конференцији су присуствовали и в.д. директорка установе културе „Пароброд“ Марија Павловић, декан Факултета уметности у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и начелник Уметничког ансамбла Министарства одбране “Станислав Бинички”, мајор Никола Живковић, проф. др Александар Кавчић, оснивач Фондације Алек Кавчић као и оснивачи позоришта Театријум, глумци и редитељи, Владан Гајовић, Мирослав Бенка, Бојан Лазовић и други.

Позориште „Театријум“ током ове сезоне биће отворено за све посетиоце све до 1. септембра.

Додај коментар: