Scroll Top

НОВИ ЧЛАНОВИ АНСАМБЛА ОПЕРЕ ДОН ЂОВАНИ

novi-chlanovi-ansambla-opere-don-ovan
Сличне теме

У последњој представи у овој сезони, опери Дон Ђован, која се изводи 15. јуна у 19.30 часова на великој сцени Мадленианума дебитују два млада певача у следећим улогама: у насловној улози баритон Марко Калајановић и сопран Наташа Тасић Кнежевић као Церлина.

Mарко је одржао велики број солистичких концерата и наступао на музичким фестивалима у Босни и Херцеговини, Србији, Словенији, Хрватској, Македонији, Црној Гори, Немачкој, Италији, Грчкој, Естонији, Русији, Белорусији, Јапану. Фебруара 2017. године, наступио је у Јапану као соло баритон у извођењу Симфоније Бр.9, Л.В. Бетовена. Добитник је Награде Министарства за омладину и спорт Републике Србије (2008) која се додељује најуспешнијим младим талентима. Добитник је и Годишње награде за најбољег младог уметника у 2011. години, коју додељује Удружење музичких уметника Србије, чији је члан од 2005. године.

Фото: Велија Хасанбеговић

Наташа се оквиру оперског студија Народног позоришта у Београду, припремила је и отпевала улоге средњег фаха, а то су Лаурета, Церлина и Папагена. Учествовала је у представама Брод плови за Београд Атељеа 212, у представи Суно е Роменго – Будва град театар, Страх и његов слуга у режији Кокана Младеновића – Атеље 212 (БЕЛЕФ и БИТЕФ), представа Карго-Београд-Софија (БИТЕФ), Није све као што изгледа – Ромско позориште у Инђији. Одржала је низ солистичких концерата у Врњачкој Бањи, Суботици, Трстенику, Београду, Беочину, концертирала је у сарадњи са институтом Сервантес у Београду – циклус Непозната Иберија, а један од најзначајнијих је солистички концерт на БЕМУС-у 2006. године у Скупштини града Београда. Солисткиња је у сталном ангажману Опере Српског народног позоришта од јануара 2018.

Фото: Џенет Коко

У подели су још Михаило Шљивић као Комендаторе, Снежана Савичић Секулић као Дона Ана, Марко Живковић као Дон Отавио, Александра Стаменковић као Дона Елвира, Страхиња Ђокић као Лепорело, Милан Обрадовић као Мазето. Диригује Дијана Цветковић. Представа је копродукција Опере И театра Мадленианум И Народног позоришта у Београду.

Додај коментар: