Scroll Top

Новосадски музичари 8. марта у Комбанк дворани

novosadski-muzichari-8-marta-u-kombank-d
Сличне теме

Концерт ,,Rock opera“ одржаће се 08. марта у 20 часова у Комбанк дворани а извешће га чланови Хора и Оркестра СНП, Новосадски биг бенд и солисти.

Ванвременски антологијски рок хитови у посебном симфонијском звуку и специфичним интерпетацијама, преплавиће добрим вибрацијама Комбанк дворану. „Rock opera“ ће, иначе, бити извођена широм Европе јер ови музичари крећу на турнеју ЕУ Тоур 2022 са истим програмом.

Поред педесетак новосадских музичара наступиће и солисти: Невена Рељин, Јана Шуштерчић, Мати Занатта, Никола Мијић и Зоран Шандоров.

Тако ће се уз звуке симфонијске музике, под диригентском палицом Федора Вртачника, у јединственим аранжманима, интерпретацији и музицирању, чути легендарне песме попут: „Light Мy Fire“, „Purple Rain“, „Tush“, „Boheiman Rapsody“, „We Are The Champions“ и многи други „world wide“ хитови за сва времена.

– „Rock opera“ је јединствена не само по томе што представља специфичан музички жанр под називом „crossover“ многобројним посетиоцима, већ и због тога што је пођеднако интересантна и публици која је расла уз рок песме слушајући их са грамофонских плоча, и млађој публици која данас конзумира добру музику и препознаје истински квалитет. Концепт „Роцк опере“ је пођеднако приступачан за све генерације и посетиоци који буду дошли видеће да овај пројекат у многоме одступа од већ виђених клишеа, јефтиних и наметнутих стандарда – каже диригент Вртачник.

Фото: Промо

Додај коментар: