Scroll Top

Обележен Дан Југословенског драмског позоришта

obelezen-dan-jugoslovenskog-dramskog-pozorista
Сличне теме

Данас је свечано обележен Дан Југословенског драмског позоришта и додељене Годишње награде

Годишњу награду Југословенског драмског позоришта за драматизацију романа Томаса Бернхарда, добила је Наташа Радуловић за представу Губитник а за музику у овој представи награђена је Ана Крстајић.

За улогу Оскара у представи Лимени добош по мотивима романа Гинтера Граса у режији Васила Христова, награђен је Миодраг Драгичевић. За улоге Агнес, Марије, Розвите Рагуне, Сестре Агнете, Ирме Хофман и Јоване у представи Лимени добош награђена је Јована Беловић док је за улоге Алфреда Мацерата, Сигизмунда Маркуса, Феликса, Дикерхофа, Аксела Мишке, Ученика и Марка у истој представи награђен Марко Јанкетић.

За режију представе Сирано Едмона Ростана награђен је Горчин Стојановић. Драган Мићановић награђен је за улогу Сирана, Анита Манчић за улогу Де Гиша а Марија Вицковић за улогу Роксане у представи Сирано. Годишњу награду за костимографију и посебан уметнички допринос у представи Сирано добила је Лана Цвијановић.

Годишњу награду за лепоту говора „Др Бранивој Ђорђевић“ за улогу Сирана у истоименој представи додељена је Драгану Мићановићу.

ЈДП је годишње награде за изузетан допринос високим стандардима пословања наше куће доделио асистенту сценографа, архитекти Ивани Крњић, креатору сценске маске Снежани Петковић, моделару костима Евици Манчић, моделару костима Милици Миланковић, главном мајстору за израду костимске опреме Марини Илић, моделару костима Татјани Стајић и мајстору позорнице Милошу Пјешчићу.

Југословенско драмско позориште је 2021. године, заједно са оснивачем Градом Београдом, установило Награду „Небојша Глоговац“ за изузетну уметничку креацију младог глумца. Ове године награда „Небојша Глоговац“ додељена је Теодору Винчићу – за улоге Глена Гулда у представи Губитник; Трубача Мајна, Кобјеле, Поручника Херцога, Ханзике Колина, Жандара 2, Чиновника 1, Прасета, Ученика, Стефана Бронског, Руса 2 и Теодора у представи Лимени добош; и Монфлерија и Калуђера у представи Сирано.

Захвалнице Југословенског драмског позоришта за дуги низ година сарадње и подршке додељене су Raiffeisen банци, компанији DELHAIZE SERBIA д.o.o. и компанији COCA- COLA HBC – Србија д.о.о.

Фото: Јово Марјановић

Додај коментар: