Scroll Top

Одиграна премијера представе ,,Чеховљева соба“

odigrana-premijera-predstave-cehovljeva-soba
Сличне теме

У препуној сали зајечарског позоришта синоћ је изведена премијера представе “Чеховљева соба” сезона прва, према причама Антона Павловича Чехова, која је публику оставила без даха

Читање Чехова на начин на који су то учинили Никола Завишић, који је и редитељ представе, и Уна Ђелошевић, је нешто фантастично, до сада невиђено на сцени зајечарског театра.

Према речима редитеља, заједно са зајечарским глумцима искројен је један нови Чехов, а са сцене је тимско , групно, екипно прослеђено до публике ,,што је више могуће његове нежности, грубости, шале, апсурда, сатире, фарсе, дубоке емоције, свега онога што се у изабраним причама
крије. И можда још нешто, што се појавило успут, током дружења и рада.”

Очекивања редитеља су испуњена и зајечарска публика је у потпуности пристала на ово понуђено путовање кроз девет сасвим различитих кругова живота Антона Павловича.

– Ова представа је помак у репортоарској политици зајечарског позоришта, јер је публика први пут видела наше глумце у сасвим другом издању, показали су неке своје таленте које до сада нису имали прилике да покажу.

Осим у редовном репертоару ова представа ће без имало сумње отићи на многе фестивале и имаће бројна гостовања, оцењује директор позоришта Владимир Ђуричић.

Фото: Позориште Зоран Радмиловић

Додај коментар: