Scroll Top

ОФОРМЉЕН ЖИРИ НАГРАДЕ ТЕРПСИХОРА ЗА 2023. ГОДИНУ

oformlen-zhiri-nagrade-terpsihora-za-2023
Сличне теме

Удружење професионалних балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије саопштило је имена трочланог стручног жирија, који ће одлучивати о лауреату за престижну награду Терпсихора у 2023. години из области уметничке игре (класичан балет, савремена игра, народна игра), а која се традиционално додељује сваког 29. априла на Светски дан игре у Музеју народног позоришта, саопштио је председник удружења Александар Илић.

У саставу жирија деловаће представници из све три области уметничке игре: Милица Бијелић примабалерина и балет мајстор, Миона Петровић савремена играчица и кореографкиња и Милош Вуловић први солиста Ансамбла “Коло”, уметнички директор и кореограф КУД Опленац.

Награда и Специјална похвала Терпсихора основана је уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије а до сада је додељене најуспешнијим посленицима из области уметничке игре примабалерини Ани Павловић, прваку балета и кореографу Константину Костјукову, примабалерини Бојани Жегарац, прваку балета Милану Русу, педагошкињи класичног балета Мири Нешић, кореографу Ђорђу Макаревићу, прваку балета Јовану Веселиновићу, Анасамблу Балету Народног позоришта, прваку балета и кореографу Игору Пастору, солисткињи балета и педагошкињи Олги Олћан Миљевић и Ани Игњатовић Загорац педагошњи савремене игре и чланици Битеф Данце компаније. Наредне 2023. године јубиларно ће бити додељена дванаести пут.

Фото: Немања Мараш

Додај коментар: