Scroll Top

ОНЛАЈН БИБЛИОТЕКА

onlajn-biblioteka
Сличне теме

Библиотека града Београда покренула је прву српску библиотечку мобилну апликацију, израђену према највишим светским библиотечким стандардима. 

Андроид и iOS верзију апликације покренули смо са циљем да својим члановима омогућимо олакшано, атрактивно, user-friendly коришћење библиотечких услуга. На овај начин, пратећи светске трендове у библиотекарству, излазимо у сусрет навикама и потребама корисника у савременом, технолошки развијеном друштву.

Чланови библиотеке коришћењем апликације имају низ погодности које им значајно унапређују коришћење наших услуга. Имају читаву библиотеку на свом мобилном телефону, и једно сасвим ново корисничко искуство. Инсталирањем апликације чланови добијају:

·         Електронску чланску карту, која у потпуности замењује физичку чланску карту

·         Претраживање е-каталога библиотеке – комплетног фонда у читавој БГБ мрежи

·         Подсетник када им истиче рок за враћање књиге и када им истиче чланарина

·         Могућност да сами продуже рок за враћање књиге

·         Могућност резервисања жељеног наслова

·         Увид у своја тренутна задужења

·         Увид у своју комплетну историју читања

·         Мапу свих библиотека у нашој мрежи, са контакт подацима и радним временом

·         Информације о свим програмима које организујемо

·         Могућност да поставе питање библиотекару

·         Одговоре на најчешћа питања

Апликација је слободна за преузимање преко Google i Apple продавнице (потребно је само у пољу за претрагу укуцати реч BISIS), и могу да је користе сви грађани. Преко ње ће моћи да претражују наше фондове, информишу се о дешавањима у библиотеци, условима учлањења, свим нашим локацијама широм града… Наравно, наши чланови ће поред овога имати и низ других функционалности које смо навели изнад.

Апликација је израђена уз подршку Министарства културе и информисања, у оквиру пројекта „Библиотека у џепу корисника – мБИСИС”. Намењена је за коришћење у 10 библиотека. Поред Библиотеке града Београда, која је носилац пројекта, апликација је израђена и за потребе јавних библиотека из Новог Сада, Шапца, Зрењанина, Панчева, Сремске Митровице, Кикинде, Лазаревца, Обреновца и Палилуле.

Фото: Промо

Додај коментар: