Scroll Top

ПРЕДСТАВА „ПОШТЕНИ ПРОВАЛНИК“

predstava-poshteni-provalnik
Сличне теме

Позоришна комедија „Поштени провалник“ биће изведена у среду, 16. марта на Великој сцени Културног центра Зрењанина са почетком у 20 часова. Представа је настала по тексту из 1958. нобеловца Дариа Фоа  за којег се наводи да је један од најплоднијих, најпревођенијих и најигранијих драмских писаца на свету. У продукцији београдског позоришта „Бошко Буха“ режирао ју је Милан Караџић а глумачку екипу чине Александар Радојичић, Катарина Марковић, Виктор Савић, Борка Томовић, Александра Томић (Теодора Ристовски), Немања Оливерић и специјални гост (Андрија Милошевић, Зоран Цвијановић или Урош Јовичић).

О представи:

– Ову урнебесну фарсу-комедију-водвиљ написао је 1958. године недавно преминули нобеловац Дарио Фо. Био је један од најплоднијих, најпревођенијих и најигранијих драмских писаца и целом свету. Фоов стил карактерише смисао за парадокс на коме гради своју сатиру уперену против институција, корупције, лицемерја католичке цркве, система уопште, и то га чини актуелним на свим меридијанима, у сваком тренутку. Његов театар налази корен у бруталној ренесансној комедији, исказујући основну идеју да се ништа у човековој себичности не мења упркос културном напретку.

– Сиже овог комада је врло једноставан: Провалник улази у стан имућног човека (иначе одборника градске скупштине), а у послу га омета телефон који константно звони.

Немајући куд, он се јавља, а са друге стране је нико други до – његова жена. Тек што реши тај проблем, провалник поново бива ометен у реду неочекиваним повратком власника стана и његове љубавнице. Ово је само почетак комично-водвиљског заплета, а како комад одмиче, препреке ка извршењу започетог посла бивају све веће и све комичније.

Фото: Промо

Додај коментар: