Scroll Top

ОСТАЈЕМ ОСТАТИ/МАРАДОК МАРАДИНИ У БИТЕФ ТЕАТРУ

ostajem-ostati-maradok-maradini-u-bit
Сличне теме

Гостовање самосталне истраживачке продукције групе глумаца из Новог Сада одржаће се 14. новембра  у Битеф театру. „Остајем остати“ је представа инспирисана песмом Шандора Вереша Талисман.

Бави се темом родног краја и поставља питање да ли у њему треба остати или  га напустити. Настоји да не заузме став, да не буде демагошки оријентисана, покушава да се смеје, да препозна, али и да тугује. Жели да разговара  са онима који су отишли, али и са онима који су остали овде.

Поред књижевних материјала, садржај представе чине ауторски текстови глумаца и документарне  животне приче. У седамдесет минута говори се о дому, просперитету, иностранству, оскудици и носталгији. Редитељка Габриела Црнковић  рођена је 23. фебруара 1984. године  у Бачкој Тополи.

Средњу школу завршила је у Сенти, а 2005.  године започиње студије глуме на Академији уметности  у Новом саду, у класи професора Шандора Ласла и асистента  Арона Балажа. Стални је члан ансамбла Новосадског позоришта, где  је остварила низ успешних улога. Неке од најскоријих су у  представама Опера ултима, Човекова комедија, Ричард трећи забрањен, Бабет лаже, Пијани процес, Карневал, Нојзацер кабаре, Кнегиња чардаша, Бан Банк, Неопланта, Гупи, Мали  принц, Офф – превазилажење граница,  Гробница за Бориса Давидовича, Ми кве, Капетан Прљави Фред, Паравани,  Мефисто.

Као редитељка се потписала у пред ставама: Y-ген (Новосадско позориште), И ја сам гледалац (Деже  Костолањи), Групна слика (Ђачка  сцена „Шарене искрице“). Њена визија је: „Сваки зид се може  срушити, свака граница се може проширити, сваки дан је ново чудо. Моја  душа води, моје тело следи. Покушавати, учити, научити, мењати, променити, веровати, увек изнова и изнова…“

Фото: Промо

Додај коментар: