Scroll Top

Отворене капије београдске тврђаве

otvorene-kapije-beogradske-tvrdjave
Сличне теме

ЈП, Београдска тврђава организује манифестацију, Отворене капије тврђаве, од четвртка до недеље, 8, 9, 10. и 11. јуна

Разноврстан програм који ће подстицати развој спортског духа и здравих стилова живота, а промовисати културу и уметност, биће реализован на више локација на Калемегдану.

Вежбе за децу и сениоре, спортске и ликовне радионице за децу, књижевне вечери од којих ће једну увеличати Перо и Милош Зубац, концерт Леонтине и хора Чаролије, хуманитарни концерт Ођеци Београдског Шопен феста, само су неки од садржаја који ће обележити манифестацију.

Током трајања маинфестације у току ће бити онлине фото конкурс ,,Пас Калиша 2023“ на коме могу да учествују сви преко друштвених мрежа са сликом свог љубимца на Тврђави. Проглашење ,,Пас Калиша 2023“ ће бити у недељу 11.6. у 17 часова на горњем граду Калемегдана.

Као завршница фестивала Отворене капије тврђаве 11. јуна, са почетком у 18 часова,  биће одржан концерт Одјеци Београдског Шопен Феста, са поднасловом  ЗА ИВАНУ.

На платоу поред споменика Победник на Калемегданској тврђави,  дела Песника клавира – Фредерика Шопена,  изводиће еминентни пијанисти: Биљана Горуновић, Оливера Радмановић, Јелена Ђајић,  Невен Шобајић и Небојша Максимовић.

Концерт је хуманитарног карактера, као подршка Ивани Матијевић, оснивачу и уметничком директору Београдског Шопен Фест-а.

Путем донаторске кутије сакупљаће се добровољни прилог публике, а прикупљена средства намењена су за лечење Иване Матијевић.

Интернационална културно – образовна манифестација Београдски Шопен Фест, од 2012. године промовише лик и дело композитора Фредерика Шопена, представља врхунски пијанизам са фокусом на младим талентима.

Фестивал и концерт организује удружење Креатива.

Фото: Промо

Додај коментар: