Scroll Top

Писменост је поштовање према некоме ко зна да пише

pismenost-je-poshtovane-prema-nekome-k
Сличне теме

„Писменост је поштовање према некоме ко зна да пише“, речи су Луке Здравковића, ученика другог разреда, којима је 8. септембра 2022. године у Средњој занатској школи у Раковици, одговорио на питање шта је писменост у оквиру часа који су ученици ове школе која се бави професионалном рехабилитацијом ученика са сметњама у развоју и учењу, заједно са својом професорком Јеленом Влајковић, припремили како би обележили 8. септембар –  Међународни дан писмености. На почетку часа којем је присуствовао велики број ученика све присутне поздравила је директорка Средње занатске школе Весна Леонтијевић. Велику салу у којој је одржан час ученици су пригодно украсили балонима на којима су била исписана имена писаца.

Причу о писмености коју је пратила презентација и у оквиру које су представљени и ликовни радови ученика 2/8 Николе Тодоровића, употпунили су ученици 2/8 Жељка Кулачанин, Андрија Алијевић, Лука Симић, Лука Симатовић и Никола Тодоровић, који су прочитали пригодне мисли и одломке у вези с темом писмености.

Чланови Новинарске и Литерарне секције ОШ „Никола Тесла“ из Раковице Анђела Цветковић, Хера Николић, Нина Танасковић, Милица Сенковић и Вера Вучићевић, ученице 8/4, и Дуња Дашић, ученица 6/1, својим стиховима дали су доприност лепоти  сусрета поводом овог значајног датума.

Фото: Никола Поповић

Додај коментар: