Scroll Top

Почела Квалитетна лига Београда у шаху

pocela-kvalitetna-liga-beograda-u-sahu
Сличне теме

Данас, у просторијама зграде Борба почело је такмичење у Квалитетној лиги Београда за 2023. годину

На такмичењу учествује 11 екипа са више од 150 пријављњних шахиста, док екипа МЗ Ћирило и Методије, из објективних разлога није узела учешће.

На свечаном отварању, такмкичаре и госте поздравио је Недељко Јовановић, члан већа општине Стари Град, који је истакао да ће шах увек имати подршку општине Стари Град.

– Задовољство ми је и част бити део церемоније и ове лиге из које ћемо добити две најквалитетније екипе које ће ићи у виши ранг. Општина Стари Град подржава шах и стојимо иза свих квалитетних и перспективних спортских акција. Такође, волели бисмо да се шах врати у школе, и на томе ћемо сигурно радити у будућности, поручио је Јовановић и пожелео срећу свим такмичарима.

Такође, присутнима се обратила и Сузана Манчић, пријатељ шаха и куће Борба, која је свим учесницима пожелела срећу на предстојећем такмичењу.

– Желим вам да будете концентрисани и фокусирани, и да најбоља екипа победи. Иако нисам вична у игрању ове племените игре, одувек сам се дивила шаху и шаховском начину размишљања. Волела бих да међу шахистима има више жена, и надам се да ће се број шахисткиња повећати. Такође, подржавам да се шах уведе као обавезан предмет у школе, јер деца морају да почну да размишљају, а нема бољег начина него да размишљају на ових 64 поља, истакла је Манчић.

Поред тога, шахистима се обратио и председник Шаховског савеза Београда, Андрија Јоргић, који је уједно програсио и такмичење отвореним.

– Поздравио бих све у име Шаховског савеза Београда, и пожелео срећу такмичарима. Захвалио бих се општини Стари Град, у подржавању свих наших акција и пројеката. У наредном периоду очекује нас још такмичења, а једно од њих је и брзопотезни турнир у најбржем возу Соколу, поручио је Јоргић, и програсио такмичење отвореним.

Квалитетна лига Београда за 2023. трајаће четири викенда, а последње коло и програшење победника, одржаће се 19. новембра.

Фото: Борба

Додај коментар: