Scroll Top

Шаховски турнир поводом обележавања Дана општине Звездара

sahovski-turnir-povodom-obelezavanja-dana-opstine-zvezdara
Сличне теме

Низом спортских догађаја се и ове године обележава Дан општине Звездара, 16. октобар

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, заједно са председником Шаховског савеза Београда Андријом Јоргићем и у друштву наше шаховске легенде Алисе Марић, отворио је турнир у шаху који је одржан у Сали за венчања ГО Звездара, саопштавају из ове београдске општине.

Владан Јеремић је захвалио Андрији Јоргићу и Шаховском савезу Београда, као и селекторки Шаховске репрезентације Србије Алиси Марић што су помогли организацију и одржавање овог турнира који је први такав на Звездари.

– Драго ми је што се Дан општине Звездара први пут обележава и шаховским турниром чију реализацију је подржао Шаховски савез Београда и надам се да ће убудуће овакви турнири сваке године бити организовани поводом Дана општине Звездара – рекао је Јеремић.

Андрија Јоргић је рекао да му је драго што се и на Звездари одржава турнир у шаху који је подржао Шаховски савез Београда, јер на Звездари постоји већи број шаховских клубова у којима шах игра велики број младих шахиста, што је посебно важно за стварање будућих генерација шахиста који ће бити наследници садашње генерације велемајстора и мајстора ове древне игре.

Турнир је почео незваничном партијом између Владана Јеремића и Андрије Јоргића, да би био настављен такмичарским дуелима, а најуспешнији такмичари су награђени пехарима.

Поред овога, Дан општине Звездара се обележава и низом других спортских догађаја, па је тако јуче одржан хуманитарни турнир у малом фудбалу за ученике звездарских основних школа, данас је предвиђено одржавање шаховског турнира и у ОШ „Деспот Стефан Лазаревић” и ватерполо утакмица између Радничког и Црвене звезде на базену СЦ „Врачар”, док ће у недељу бити одржан турнир у кик боксу за ученике до 4. разреда основних школа.

Фото: ГО Звездара

Додај коментар: