Scroll Top

Почело Кадетско и омладинско првенство Београда у шаху

pocelo-kadetsko-i-omladinsko-prvenstvo-beograda-u-sahu
Сличне теме

Данас је у просторијама зграде „Борба“ свечано отворено пето по реду Појединачно кадетско и омладинско првенство у шаху за 2023.годину у
организацији Шаховског савеза Београда

На турниру који се одржава од 24.до 26.марта учествује 110 учесника, а новоизабрано руководство ШСБ изразило је задовољство оваквим одзивом и поверењем младих шахиста.

Добродошлицу присутнима на самом почетку отварања пожелео је председник ШСБ Андрија Јоргић, који је поручио да је један од главних
задатака Савеза управо стварање амбијента младим шахистима да се развијају и такмиче.

-Треба се замислити над чињеницом да Београд има тек пето Кадетско и омладинско првенство, док неки подручни Савези то чине и по тридесети пут. Моја мисија је да младим шахистима омогућимо добре услове за рад, да омладина престонице може да се припрема за медаље у овој витешкој дисциплини, као и да вратимо шах у школе, јер шах није само спорт, већ иаука, култура и традиција, истакао је Јоргић.

Свечаној церемонији отварања првенства присуствовао је и председник ГО Стари град Радослав Марјановић који је том приликом исказао задовољство што се једно овакво првенство одржава на територији ове општине, а која у оквиру својих програма има управо и бесплатне школе шаха за децу.

-ГО Стари град ће увек бити ту као партнер свим добрим активностима и акцијама као што је ова. Овде смо да подржимо пре свега и ново
руководство ШСБ које је показало једну нову енергију и жељу да се шах додатно омасови и промовише међу најмлађима. Ми смо шаховска нација са великим бројем успешних шахиста и наш је задатак да деци омогућимо најбоље услове за одрастање и да сви заједно се изборимо да у будућности имамо једног шаховског велемајстора који ће нас на најбољи начин представљати широм света, поручио је Марјановић.

Наша прослављена шахисткиња, велемајстор Алиса Марић истакла је овом приликом да је изузетно лепо видети велики број деце на оваквом такмичењу.

-Шаховски савез Београда повукао је прави потез организујући ово првенство које дуго времена није организовано и сигурна сам да ће деце бити још и више, јер је интересовање велико, рекла је Алиса Марић, која је и повукла први потез и тиме симболично отворила турнир.

Фото: Борба

Додај коментар: