Scroll Top

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ПРЕДСТАВЕ ЧУДО У „ШАРГАНУ“

pochele-probe-predstave-chudo-u-shargan
Сличне теме

Анита Манчић, Сања Марковић, Ненад Јездић, Борис Исаковић, Небојша Дугалић, Тамара Драгичевић, Љубомир Бандовић, Јована Беловић, Марко Јанкетић, Миодраг Драгичевић, Милош Самолов, Алексеј Бјелогрлић и Слободан Тешић чине ансамбл представе Чудо у „Шаргану“ чије пробе су данас почеле у Југословенском драмском позоришту.

Комад Љубомира Симовића режира Јагош Марковић који потписује и сценографију. Костимограф је Лана Цвијановић а за сценски говор задужена је Љиљана Мркић Поповић.

Култни комад Љубомира Симовића, који је први пут постављен на сцену 1974. године у режији Мире Траиловић, бави се темама суровости и патње, као и дубоко усађеним уверењем да је страдање неминовно.

Групу морално посрнулих ликова који су окупљени у кафани „Шарган“, а изгубљени на периферији и града и света, Симовић уплиће у густу мрежу разапету између прошлости и будућност. Драма нам пружа прилику да схватимо узроке суровости, али и да се запитамо да ли је зачарани круг патње и потребе да је наносимо другима, могуће прекинути.

Премијера представе очекује се у априлу.

Фотографије: Југословенско драмско позориште

Додај коментар: