Scroll Top

Почело снимање филма “Круна”

pochelo-snimane-filma-kruna
Сличне теме

Снимање филма “Круна”, у режији Василија Никитовића, почело је током октобра 2022. године у Београду и околини. Филм настаје под окриљем продукцијских кућа “Kinooko film” и “100 Strong Poduction”, уз копродукцију Телекома Србије, а подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије и Филмског центра Србије. Овај филмски пројекат добио је подршку ФЦС-а у новембру 2021. године на конкурсу за суфинансирање производње домаћих дугометражних играних филмова.

Продуценти “Круне” су Душан Стојаковић и Василије Никитовић, редитељ и косценариста филма, кога је домаћа публика упознала захваљујући његовом дебитантском филму “Четири руже”. Поред Никитовића, сценарио су писали и Драгољуб Стојковић, Драган Јовановић, Балша Лабовић, Душан Булић и Александар Карајовић. У екипи су и композитор Горан Бреговић, директор фотографије Димитрије Џима Јоковић, сценографкиња Ивана Протић, шминкерка и дизајнерка маске Душица Вуксановић, костимографкиња Елена Николаевна, монтажер Стеван Марић.

“Круна”, музичка бајка са елементима трилера, прати живот четворо музички надарених вршњака који осамдесетих година беже из дома за незбринуту децу, јер им управа не дозвољава да певају и свирају. Када се упусте у непознато, упознаће Романа, краља музике, који ће им променити животе. Много година касније, доћи ће на праг велике славе и популарности, а њихови завети из детињства биће заборављени. Сваки успех слличан је један другом, али је свачији пад прича за себе. У драматичном финалу у покушају да спасу шта се спасти може, схватиће да све што им је остало јесте оно што су били једни другима.

У филму и ТВ серији од 12 епизода, која се истовремено снима, глуме: Драган Гаги Јовановић, Соња Колачарић, Никола Вујовић, Срђан Жика Тодоровић, Вања Ејдус, Гордан Кичић, Горан Бреговић, Антоније Пушић, Јана Илић Милић, Нада Мацанковић, Вук Костић, Ненад Стојменовић, Никола Коља Пејаковић, Вахид Џанковић, Ива Штрљић, Радоје Чупић…

Планирано је да се премијера филм “Круна” одржи на јесен 2023. године.

Фото: Марија Никитовић

Додај коментар: