Scroll Top

Почиње Бојчинско културно лето

pochine-bojchinsko-kulturno-leto
Сличне теме

Бојчинско културно лето 2022 је културно-уметничка манифестација коју организује КЦ Сурчин на отвореној летњој сцени у Бојчинској шуми у Прогару.

Програм манифестације се састоји од позоришних представа, концерата и других облика сценских наступа, који ће се изводити сваког викенда током летњих месеци. Манифестација је традиционално отвореног типа за све посетиоце, без улазница (бесплатни програми).

До Бојчинске шуме је могуће доћи линијом ГСП-а 605, која полази од окретнице у Блоку 45 на Новом Београду.

Манифестација се од 2009. године организује на отвореној летњој позорници у Прогару, у прелепом амбијенту столетне храстове шуме. Бојчинска шума је заштићено природно добро на чијем улазу је смештена летња наткривена позоришна сцена са 500 седећих места, изграђена 2008. године.

Једанаести по реду, јубиларни, културно-уметнички фестивал Бојчинско културно лето, почиње 4. јуна концертом Бајаге и Инструктора.

Током јуна наступиће КУД „Срем“ из Јакова (10. јун) и Велики народни оркестар КУД „Срем“ из Јакова (12. јун). Посетиоци ће моћи да виде представу „Пластелин“ Београдског драмског позоришта (18. јун) и наступ КУД „Будућност“ из Добановаца (25. јун).

Програм у јулу отвара Трећи Фестивал дечије забавне музике – Златна звездица Бојчина (2. јул), а наступиће и Тропико бенд (9. јул) и Дивље јагоде (16. јул). До краја месеца биће одржане две представе: „Маштошумске питалице“ (23. јул) и „Позови М ради ужитка“ (30. јул).

До краја манифестације Бојчинско културно лето припремљен је и концерт Електричног оргазма (12. август), Мото скуп и концерти Логин бенда и Рок ко фол (20. август) и програм „Супер хероји Општине Сурчин„, 18. септембра.

Свечано затварање и концерт изненађења још није испланирано, па ће датум бити накнадно објављен.

Фото: Промо

Додај коментар: