Scroll Top

Концерт ,,Музиком кроз музеј“

kontsert-muzikom-kroz-muzej
Сличне теме

Концерт у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј“ у Историјском музеју Србије (Трг Николе Пашића бр. 11) одржаће Петар Марић, маестро на хармоници.

У петак, 24. јуна 2022. од 19.00, биће организован осамнаести концерт у оквиру друге сезоне овог циклуса, који се реализује под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда. Овога пута, пошто је у питању завршни концерт сезоне – улаз ће бити бесплатан.

Петар Марић је осмоструки светски првак у класичној, виртуозној и електронској хармоници, а на концерту ће показати публици све могућности и чари овог инструмента.

На програму су композиције Галијана, Власова, Ангелиса, Де Абреуа, Албениза и Дугића.

Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј“ је и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Музеја.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на You tube каналу ИМС већ у суботу, 25. јуна од 19.00. На истом You tube каналу се налазе и снимци свих концерата реализованих током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј“.

Фото: Промо

Додај коментар: