Scroll Top

ПОЈАЧАЊЕ АНСАМБЛА ПРЕДСТАВЕ ВЕЛИКИ ГЕТСБИ – ЈАНКО ПОПОВИЋ ВОЛАРИЋ

pojachane-ansambla-predstave-veliki-g
Сличне теме

Хрватски глумац Јанко Поповић Воларић, кога памтимо по хрватским серијама Обични људи, Понос Раткајевих и Куд пукло да пукло, све чешће је гост Београда. Последњи пут смо га гледали у серији Чудне љубави у режији Николе Која, а сада је по први пут гост једног позоришног пројекта. Београдска публика ће већ у суботу 12. марта, а наредни пут 30. марта, моћи да га гледа у драми Велики Гетсби. Јанко Поповић Воларић је рођен 1980. у Загребу, дипломирао је на Академији драмске уметности 2012. у истом граду. Глумио је у четрдесетак представа у многим хрватским позориштима, попут ХНК Вараждин, ХНК Шибеник, Театра ИТД, Театра Еџит и Загребачког казалишта лутака, а значајно је његово ангажовање у Глумачкој дружини Хистриони. Снимио је бројне филмове и серије, од домаћих запажене су његове улоге у Тајкуну и Једини излаз. Добитник је Златне арене за главну мушку улогу у филму Цомиц Санс 2018. на филмском фестивалу у Пули. Сада је први пут гост једног српског позоришта, где је на позив Ане Радивојевић Здравковић, пристао да замени Милоша Тимотијевића у улози Тома у драми Велики Гетсби.

Мислим да Милош Тимотијевић и ја једнако ишчитавамо тај лик, тако да сматрам да ће разлике бити једино у нашим глумачким хабитусима и ту ће се највише разликовати наше интерпретације. Сви знамо таквог једног „Тома” – самоувјереног, бахатог типа, рођеног са „златном жицом”, који с том претјераном сигурношћу заправо скрива неку своју слабост и несигурност, те игра један живот за „публику”, а други живи „иза застора”, те заправо није ни слободан ни сретан, а као такав, ни увијек добронамјеран ни емпатичан, поводом улоге Тома, рекао је Јанко Поповић.

Представа Велики Гетсби са Јанком Поповићем Воларићем је на репертоару Опере и театра Мадленианум 12. и 30 марта од 19.30 часова.

Фото: Промо

Додај коментар: