Scroll Top

Помоћ за обнову храма Светог Саве у Косовској Митровици

pomoc-za-obnovu-hrama-svetog-save-u-kosovskoj-mitrovici
Сличне теме

Директор „Борбе“ Андрија Јоргић овогодишњи је добитник награде „Слово љубве“ коју додељује Културни центар Крушевац за рад и посвећеност у ширењу културе и уметности

Новчани износ поменуте награде, Јоргић је поклонио за обнову храма Светог Саве у Косовској Митровици.

 

-Свака светиња која се обнавља на Косову и Метохији од великог је значаја за опстанак нашег српског народа. Ово је само један мој скроман допринос обнови цркви Свети Сава која је страдала током погрома 2004. као и пароху Ненаду Стојановићу који се заједно са својом породицом несебично труди и ради на уређењу овог храма, истакао је Јоргић.

Током мартовског прогона судбину више од 35 уништених и оскрнављених цркава и манастира, доживео је и Храм Светог Саве. Запаљени су звоници, и парохијски дом, а ватра је уништила и мермерни под и иконостас.

Помоћ у виду прикупљања новчаних средстава за обнову храма Светог Саве, а уз благослов патријарха Порфирија, „Борба“ је организовала и на дан прославе обележавања 101 године постојања.

Том приликом „Борбино“ признање „за најборбенијег“ које ова кућа традиционално додељује сваке године уручено је управо оцу Ненаду Стојановићу.

Додај коментар: