Scroll Top

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ „WOW!“ У РЕЖИЈИ СЛОВЕНАЧКОГ РЕДИТЕЉА МИХЕ ГОЛОБА

premijera-predstave-za-detsu-wow-u-rezh
Сличне теме

У четвртак 8. децембра у 18 сати у Малом позоришту „Душко Радовић“ биће оджана премијера представе „WOW!“ у режији словеначког редитеља Михе Голоба. Представа „WOW!“ настала је са ослонцем на програмски концепт „Добродошлица света (Welcome of the World)“ који удружење БАЗААРТ и партнерске установе развијају у оквиру пројекта „B-AIR – Creating Sound and Music for Children, Toddlers and Vulnerable Groups“, суфинансираног од стране Европске комисије кроз програм Креативна Европа и Министарства културе Републике Србије.

О представи WОW

Ово је прича о видљивом и невидљивом, опипљивом и неопипљивом, чујном и нечујном. Прича испричана сликама и покретом, о откривању света око нас кроз стварање света у машти. Игра где се та два света стапају и постају живот. Игра важна за сву децу и за све одрасле.

РЕЧ РЕДИТЕЉА

Радозналост. Волим ту ријеч! Радозналост за умјетност. За позориште. Зато што је у умјетности и у позоришту – како каже Шекспир – цио свијет. WОW! За радозналост, да је испуниш, да је живиш, требаш често и храбрости. Имамо ли храбрости да завиримо, да уђемо? Храбар је био и свијет, да је настао. Не требаш храброст само једном. Требаш је читаво вријеме. Читав живот. Више пута. Различиту. Без истрајности ништа не би научио – ни ходати. А тек плесати! Сви плешемо, свако на свој начин. Плеше и вјетар. Гле! Све јаче и јаче. Торнадо! Да ли да свежемо планету и свемир, да нам не побјегну, да нам их вјетар не однесе…? Али то убија вјетар… умријет ће… а нама треба вјетар… Треба нам да дигнемо једра и… идемо… у свијет… око свијета… Са руком у руци. Заједно!

Фото: Лидија Антоновић

Додај коментар: