Scroll Top

ПРЕМИЈЕРНО ИЛИЋЕВА ИГРА С МИТОМ У ЗАГРЕБУ

premijerno-ili-eva-igra-s-mitom-u-zagr
Сличне теме

У оквиру резиденцијалног програма у Загребу у сарадњи са Liberadance, Казалиштем Камењак, и Институтом за уметничку игру, кореограф Александар Илић 27. септембра са почетком у 20 часова на сцени Загребачког плесног центра ће премијерно приказати плесну представу ,,Игра с Митом’’.

Идеја за представу настала је по мотивима књиге ,,Јосип и његова браћа’’ нобеловца Томаса Мана, као једним од најважнијих дела која говоре о емигрицаији у доба највеће светске кризе. У времену када поново живимо у изазовима насталим глобалном пандемијом Јосип и његова браћа, у плесној адаптацији кореограф Илић библијску причу поставља у реалност, користећи савремена средства митологије, психологије, филозофије, археологије, религије, филологије и библијске егзегезе.

По идеји либерту Теодоре Сујић, кореограф Илић у сарадњи с пет играча иронично се поиграва кроз игру и покрет са митом. Представу изводе Лара Фргачић, Силвија Мусић и Дора Шесто из Хрватске. Наталија Трифуновић из Црне Горе и Катарина Илијашевић из Србије. Костим потписују Катарина Радошевић Галић и Снежана Арнаутовић Стјепановић, а адаптацију музике Георг Драушник и Стефан Петровић. Публика у Београду ће имати прилику да представу погледа 30. септембра ове године.

Додај коментар: