Scroll Top

Пријатељ, сарадник, људина…

prijatel-saradnik-ludina
Сличне теме

IN MEMORIAM

ЉУБОМИР ДАБОВИЋ ДАБА (1955 -2022)

Нашу редакцију бодрио је од самог почетка, несебично делећи савете као старији и искуснији колега

С великом тугом и болом опростили смо се од колеге, али пре свега великог пријатеља “Борбе”, Љубомира Дабовића Дабе. Генерални директор компаније “Медијска мрежа”, издавача дневног листа Српски телеграф и портала Република, напустио нас је изненада у 67. години. Дуже од шест година био је на челу ове успешне компаније, која је успела за кратко време да постане један од водећих медијских издавача.

Од доласка у зграду “Борбе” постао је пријатељ и први комшија, увек присутан и заинтересован за све шта се догађа у нашој згради и увек са жељом да се укључи и помогне. Ниједан догађај, прослава, годишњица “Борбе” нису протекли без нашег Дабе. Нашу редакцију бодрио је од самог почетка, несебично делећи савете као старији и искуснији колега. У најлепшем сећању ће нам остати његов неприкосновени карактер и широки осмех, који је свакодневно имао за сваког од нас. Био је људина, посебан, духовит, срдачан, енергичан… Волео је људе, а људи њега још више.

Љубомир Дабовић Даба и директор „Борбе’“ Андрија Јоргић

„Како иде, директоре?“

Шта год рекао, чини ми се да је мало за оно што је наш Даба био. Човек велике доброте, с којим сам сарађивао, дружио се, путовао, ишао на утакмице… Увек је био спре ман на шалу, велики звездаш, борац, несебичан прија тељ… Сигуран сам да ћу се још дуго освртати Борбиним ходницима у нади да ћу чути Дабин глас и његово. “Kако иде, директоре?”

Андрија Јоргић, директор “Борбе”

Иако Дабе више нема, у нама остаје осећај да ћемо га срести у Холу Иве Андрића, који се налази између просторија Борбе и Српског телеграфа, да ће нас поздравити, разгалити, потапшати по рамену, као што је то чинио свакодневно. Ипак, иако свесни да се то неће десити, његов добри дух испуњаваће просторије у којима смо се заједно дружили и сарађивали.

Остају нам туга и успомене на његову неизмерну доброту, племениту душу, несебичност, праведност… Не кажемо ово само зато што је обичај да се о покојнику говори све најбоље, већ зато што је наш Даба заиста био прави пријатељ, нетипичан благородни директор, одан породици и човек достојан поштовања. Његови најближи могу бити поносни што су имали супруга, оца, деду, брата, рођака… Ми из “Борбе” можемо бити поносни што смо имали оданог пријатеља, сарадника, познаника…

Увек присутан на Борбиним догађајима (Даба је други слева)

Борбино признање за сарадњу и подршку

У просторијама где је некада била редак ција листа Борба данас станује редакција Српског телеграфа. Поводом обележава ња јубилеја 100 година Борбе Љубомир Дабовић примио је награду у име Српског телеграфа и портала Република за сара дњу и подршку нашем часопису, коју су пружали од првог дана

Љубомир Дабовић и одговорни уредник Борбе Елена Стојановић

Eкпиa  Бop6e

ФОТО: БОРБА

Додај коментар: