Scroll Top

Пријатељство је изнад свега

prijateljstvo-je-iznad-svega
Сличне теме

Божићна посета породици Ђурић из Лаћарка

Самохраних мајки у Србији има много, а ми кроз Јованку видимо све остале мајке и на овај начин дајемо подршку.

Пријатељство између десеточлане породице Ђурић и “Борбе” траје већ неколико година, тачније од фебруара 2021.,када је “Борба” поводом 99 година постојања доделила Ђурићима специјално признање за “Најборбеније”.

Посета и дружење са породицом Ђурић, самохраном мајком Јованком и њеном децом, Цвијом, Милошем, Миланом, Немањом, Милицом, Стефаном, Михајлом, Огњеном и Урошем, постала је већ традиција, па су нас тако и ове године срдачно дочекали у свом дому у Лаћарку. Екипи „Борбе“ придружиле су се и колеге Арене спорт, који су овом приликом Ђурићима донели и вредне божићне и новогодишње поклоне, у виду тренерки, лопти, мајица.. .с обзиром на то да се већина чланова породице активно бави спортом.

-Поносан сам на моју екипу која долази овде годинама, као и на комплетну породицу Ђурић која је за пример. Самохраних мајки у Србији има много, а ми кроз Јованку видимо све остале мајке и на овај начин дајемо подршку. Свако нека себе пронађе у томе и нека пошаље добру поруку. Увек се дружимо пред божићне празнике и ови пакетићи и поклони које смо донели заједно са Ареном нису њима приоритет, већ што смо дошли да се дружимо и да мало причамо. За мене је најупечатљивје начин на који функционишу. Свако има свој кутак и задатак овде. Њих троје-четворо се опробало и у радним водама. Не чекају ништа да им падне са плафона и не моле никога за помоћ. Они су друштвено одговорни, корисни и зарађују сами за свој живот и, пуно ми је срце што сам данас са њима, истакао је Андрија Јоргић, директор „Борбе“.

Јованка Ђурић, жена која одише храброшћу и енергијом истиче да јој је драго када неко препозна колико су они једна борбена породица, и да се и у тешким ситуацијама боре да сами обезбеде све што им треба.Свака помоћ је добродошла, али како каже, пријатељство је изнад свега. Овом приликом захвалила се на посети, подршци и даровима, открила нам је и новогодишње жеље, али и то колико је важно да се деца баве спортом.

-У Новој години пре свега желим здравље, што нам је најбитније. Када смо здрави онда све можемо да остваримо. У породици преовладава мушки спорт. Њих две девојчице су се стопиле са седам дечака. Спорт је много битан за њихов развој и здравље. Кроз спорт науче да се боре и да у животу ништа није на тацни сервирано, рекла је Јованка.

У сложној породици Ђурић нема поделе на мушко и женско, ни када су у питању кућни послови, а ни када је у питању спорт.

-Више смо за мушки спорт, него за женски. Цвија и ја смо тренирале џудо, ММА, фудбал и атлетику, рекла је Милица Ђурић, док је најмлађи члан, Урош истакао да му је узор Кристијано Роналдо.

Екипу „Борбе“ и „Арене спорт“ Ђурићи су испратили са осмехом уз обећање да ће посету узвратити првом приликом, а прва ће свакако бити наредног месеца на обележавању Дана Борбе, где ће Јованка и њена деца бити специјални гости.

Фото: Борба

Додај коментар: