Scroll Top

Пробудите Пикаса у себи

probudite-pikasa-u-sebi
Сличне теме

“PAINT AND DRINK” – СЛИКАЊЕ УЗ ДОБРО ДРУЖЕЊЕ И ЧАШУ ВИНА

Радионице овог типа постоје готово свуда у свету, а за учествовање не морате имати никакво сликарско искуство, предзнање нити материјал

Активности које бирамо да бисмо провели слободно време  и побегли од свакодневице у великој мери утичу на наше расположење, али и на продуктивност на послу. Многи се након напорне радне недеље опуштају у кафићима или испред ТВ екрана, међутим, постоје и креативнији начини забаве и релаксације. Сасвим случајно, желећи да побегнем од свакодневице и пронађем неку нову активност која ће умањити стрес, на летела сам на креативну радионицу “Paint and Drink”, чији слоган “Лакше него што изгледа” ни је осмишљен да би привукао заинтересоване да дођу у овај необичан атеље, већ врло тачно појашњава шта можете да постигнете, а да притом у томе и уживате.

– Све што вам потребно јесте жеља. То и јесте поента, у време када немамо много времена, понекад ни идеја како бисмо започели неки од нових хобија, а ово је једно од бољих решења – наводи Снежана Јелен, оснивач радионице “Paint and Drink” и додаје да је ово право место за све оне који воле да сликају и уз то се друже и уживају. Радионице овог типа постоје готово свуда у свету, а за учествовање не морате имати никакво сликарско искуство, (пред)знање нити материјал.

Овде ћете добити штафелај, платно, боје, четкице, пиће, као и задату тему која се слика… Потребно је само ма ло добре воље и жеља да се опробате у нечем новом. И сама сам се одушевила својим умећем да осликам пејзаж Провансе с раскошним пољима лаванде. Да, могуће је осликати Kлимтов “Пољубац”, илустрацију из “Малог Принца” или неки од прелепих пејзажа, и то само за два сата, чак и ако нисте талентовани за цртање. Kако Снежана наводи, људи се обично зачуде када виде шта су насликали, а да су пре тога четкицу држали последњи пут у основној школи.

– Главна поента овог креативног кутка и јесте сликање као релаксација, па ћете, уз опуштање при изради дела, у радионици добити и чашу доброг вина да би угођај био комплетан. Радови се базирају на техници подсликавања, што значи да се боја наноси у вше слојева све док се слика потпуно не оживи – објашњава наша саговорница.

Иако није академски сликар, Снежана је таленат и дар усавршавала годинама с обзиром на то да је као врло млада почела аматерски да се бави сликањем. Испрва се бавила декупажом, када је и сама посећивала креативне радионице сличног типа, усавршавајући ову технику. Kако је уметност, па и само сликарство, широк појам и много је праваца и техника које можете да истражите и да им се предате, тако је и Снежанину пажњу у једном тренутку почео да окупира и иконопис. У њеној радионици видећете иконе у византијском стилу, на дрвету или платну, с правом или имитацијом позлате, и оне су један од неизоставних детаља њеног атељеа.

Уметност је лек за душу и за то не оклевајте да изађете из устаљене зоне комфора, већ се опробајте у нечему новом и тестирајте креативност. Нека то буду и први тонови одсвирани на новом инструменту или специјалитет с другог краја планете, а уколико сте вољни да се опробате у сликању уз дружење, смех и чашу доброг вина, Снежана ће вас срдачно увести у свет где је све могуће. Најбоље од свега је што своје уметничко дело носите са собом, као успомену на једно незаборавно искуство.

аутор МИЛИЦА ДРАШКОВИЋ

ФОТОГРАФИЈЕ: БОРБА

Додај коментар: