Scroll Top

ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА

programske-aktivnosti-kulturnog-tsen
Сличне теме

ТРИБИНА : „ФЕСТИВАЛ НАУКЕ, КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ ЕУРИАДЕ“

У  Културном центру Зрењанина у уторак, 20. септембра на трибини под називом „Фестивал науке, културе и уметности Еуриаде“ говориће се о фестивалу који се одржава у Холандији са циљем промовисања науке, културе и уметности међу младима и који је намењен младима из целе Европе и посебним освртом на промоцији дијалога међу различитим културама и народима. Такође, чућемо и искуства наших гимназијалаца који су учествовали на фестивалу и имали значајно представљање. Говорници на трибину су Александра Максић, професорка филозофије и учесници фестивала – ђаци Зрењанинске гимназије. Модератор је уредник програма, Ђорђо Прстојевић. Трибина почиње у 19 часова.

КАРАВАН БАНАТСКЕ БАЈКЕ У БОТОШУ

Караван Банатске бајке, пети и последњи за ову годину биће одржан у Ботошу у среду 21.септембра са почетком у 19 часова, у оквиру прославе дана села – Мала Госпојина, у Сали биоскопа. У програму учествују: Женска певачка група Културног центра Зрењанина «Филигран», КУД “Пионир” Зрењанин, Бид бенд “Гагић и пријатељи”, Златомир Сремац, уредник “Ботошких новина”, Жељко Вујадиновић, писац из Лукићева и млади и истакнути спортисти из Ботоша.

– Организација: Културни центар, Туристича организација и ИП Медиа 023 Зрењанин у сарадњи са Саветом МЗ “Ботош”. Покровитељ је Град Зрењанин.

БИОСКОП КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА : ПРОЈЕКЦИЈЕ ДОМАЋЕГ  ФИЛМА „Ала је леп овај свет“

Најновије домаће остварење „Ала је леп овај свет“  пред зрењанинском филмском публиком премијерно ће приказивати  у Културном центру Зрењанина од четвртка,  22. до недеље,  25. септембра. Ова филмска прича у режији Филипа Чоловића говори о љубави која преображава и о могућности промене сваког човека на боље или на горе, у зависности од тога чиме се напаја. Главне улоге у филму играју Андрија Кузмановић, Анђелка Прпић и Никола Пејаковић. Филмске пројекције почињу у 20 часова у Великој сали. Карте се продају на билетарници Културног центра Зрењанина сваког радног дана и пре почетка пројекције по цени од 250 динара.

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА : „ЖЕНА ЈЕ ЖЕНА“ Фотографа Еда Иглича

Од 23. до 30. септембра публици се представља изложба фотографија Еда Иглича који се налази на првом месту листе 10 најуспешнијх аутора – чланова Фото савеза Србије у 2021. години. Реч је о ауторовој трећој самосталној изложби која  се организује у Културном центру Зрењанин у оквиру Фестивала фотографије (Фото савеза Србије). Изложба је замишљена као фото есеј на тему еволуције жене од младалачког доба до старости, њеном месту и улози у свакодневном животу и портрету и састоји се од 42 фотографије у боји (на којима су девојчице, девојке, жене, старице) настале већином у Србији у последњих дванаест година, од 2011. до 2022. 

Отварање изложбе је заказано у петак, 23. септембра у 19 часова у изложбеном салону Културног центра Зрењанина. Изложба се организује у сарадњи Фото савеза Србије, зрењанинског Културног центра и фото клуба ЦД13.

ДЕЧЈИ ПРОГРАМ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИНА

У суботу, 24. септембра са почетком у 10 часова на Фејсбук страни Културног центра одржаће се креативна радионица са Благовестом Василевом поводом 25 -ог рођендана ПерСу маркета

Радионица носи назив Торта.

БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧA

У недељу, 25. септембра од 10 до 14 часова у  Културном  центру  биће одржана БЕРЗА ГРАМОФОНСКИХ ПЛОЧА (продаја, замена, куповина). Информације: 061/2952592.

ТРИБИНА : Разговор о међународној филозофској размени „Минерва“

У оквиру трибинског програма Културног центра Зрењанина у уторак, 27. септембра одржаће се разговор на тему „Међународна филозофска размена ‘Минерва’“. Трибина ће се бавити пројектом ученика Зрењанинске гимназије и немачке Градске гимназије из  Херцогенрата који траје више од 10 година. На трибини ће говорити Франк Бекер – професор филозофије из Немачке, Александра Максић- професорка филозофије, ученици Зрењанинске гимназије и Градске гимназије из Херцогенрата. Модератор трибине је Ђорђо Прстојевић уредник трибинског програма зрењанинског Културног центра. Почетак је заказан у 18 часова.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА : „У РАЉАМА ЖИВОТА“

На великој сцени Културног центра Зрењанина у уторак, 11. октобра биће изведена представа Београдског драмског позоришта  „У раљама живота“. Представа је урађена у режији Андреја Носова према роману Дубравке Угрешић а у драматизацији и адаптацији Биљане Србљановић. Истоимени филмски класик Рајка Грлића након 40 година оживљава у театру. Штефицу Цвек, најпознатију улогу Витомире Лончар одиграће млада и перспективна уметница Ива Илинчић којој ће се на сцени придружити одлична глумачка екипа  у којој играју Весна Чипчић, Вања Ненадић, Лука Грбић, Александар Вучковић, Дуња Стојановић, Милош Петровић Тројпец и Марко Тодоровић.

Карте се продају на билетарници Културног центра радним данима од 10 до 12 и од 18 до 20 часова по цени од 1200 динара. Продаја карата почиње у уторак, 20. септембра.

Фото: Промо

Додај коментар: