Scroll Top

Све спремно за четврти Good Food & Wine Festival

sve-spremno-za-chetvrti-good-food-wine-festival
Сличне теме

Београд, 19. Септембар 2022.  Године –   На веома посећеној конференцији за новинаре у ресторану Саванова данас је најављен четврти по реду Good Food & Wine Festival, чији ће се централни догађај одржати у суботу, 24. септембра на Сава Променади.

Конференцију је отворио витез вина Србије и портпарол фестивала, Миша Ћирић који је окупљеним члановима медија, институција и излагачима представио програм Фестивала.

– Управо данас је почео четврти по реду Good Food & Wine Festival. Централни догађај, сајам хране и вина, је заказан за 24. септембар на Сава Променади и окупиће велики број произвођача традиционалне хране, вина и аутентичних производа из целе Србије и региона. Пре тога, у среду 19. септембра са почетком у 12 часова биће организован Карневал „Србија“, чији је циљ промоција наше земље и свих њених раскошних потенцијала. Поворка ће се кретати од Палате ,,Албанија“, па све до Калемегдана –  рекао је Миша Ћирић и позво све присутне да дођу на Карневал и Сајам.

Затим се гостима обратио наш познати глумац Милан Босиљчић који ће испред дестилерије ,,Босиљчић“  бити један од излагача на овододишњем Сајму.

– Фестивал је права мера за мене зато што промовише традиционалне вредности, српску културу, фолклор, добру храну, вино и наравно врхунске ракије. Ја сам традиционалиста, поштујем своје корене, нашу историју, а ракија ,,Босиљчић“ је наш породични бренд. Ми смо одлучили да донирамо један евро од сваке продате ракије у хуманитарне сврхе, за аутистичну децу. Циљ нам је да изађемо на тржиште са мало ексклузивнијим брендом и њиме промовишемо Србију, вредности и културу наше земље. За мене нема разлике између ракије, фолклора, ношње, традиције, све је то део наше културе на коју треба да будемо поносни – рекао је Босиљчић.

Ова јединствена привредно-туристичка манифестација ће окупити више од 100 излагача из свих крајева Србије и региона, а посетиоци ће између осталог моћи да пробају и вина из винарије „Моравски Вал“  испред које је на конференцији говорио Дарко Максић.

– Ово је такође породични бизнис. Моравски вал, правимо у непосредној близини реке Мораве, а реч Вал означава имена најмлађих чланова породице Максић. Вино производимо са љубављу и то је оно што је најважније“, објаснио је Дарко Максић.

Сви посетиоци ће најразличитије производе, од вина преко сирева и џемова до сокова моћи да пробају потпуно бесплатно, а испред компаније “Витинка АД” која се бави прозводњом вода и сокова, на конференцији за новинаре је говорио Бојан Мијатовић.

– Након ракије и вина увек дођу вода и сокови. Што се тиче самог Good Food & Wine фестивала циљ нам је да добијемо повратну информацију од потрошача и публике.  Наши производи су већ довољно присутни на тржишту, али увек волимо да дођемо овде у Београд, да осетимо фестивалску атмосферу и дружимо се са људима – рекао је Мијатовић.

Good Food & Wine Фестивал има за циљ промоцију Београда као најпрестижније сити брејк дестинације у региону и  шире, као и свеукупне туристичке привреде Србије кроз презентацију наше традиционалне хране, вина, занатства и других делатности.

Фестивал се и ове године одржава се под покровитељством Града Београда, Секретаријата за привреду и Министарства трговине, туризма и телекомуникација. 

Фестивал се одржава под слоганом „Звезда Београда“, будући да је овај догађај носилац истоименог престижног приознања, као једна од најбољих манифестација у 2021. години, коју је подржао Град Београд.

Програм фестивала:

Среда, 21. септембар,  12.00 –  Карневал ,,Србија“, од Палата Албанија, дуж Кнез Михаилове улице до Калемегдана; учесници су културно-уметничка друштва, туристичке организације, компаније…

Субота, 24. септембар, радно време 14.00 – 23.00  – Сајам традиционалне хране и вина, Сава Променада  Свечано отварање у 15.00; додела плакета излагачима;  томбола; културно-уметнички програм.

Фото: Good Food & Wine Festival

Додај коментар: