Scroll Top

Пројекат „Euro Fest for Kids“

projekat-euro-fest-for-kids
Сличне теме
Stevan Labudovic, Filmske Novosti_foto Poppy Pictures

Документарни диптих „Non-Aligned & Ciné-guerrillas“  редитељке Миле Турајлић у Културном центру Новог...

Нови пројекат „Euro Fest for Kids“ подржан од стране Europa Cinemas

Промоција европских филмова за децу и јачање капацитета у подручју филмске анимације и синхронизације

Мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и мтс Дворана покренули су пројекат „Euro Fest For Kids“ који ће бити реализован од септембра 2023. до априла 2024. године.

Игор Станковић, испред мтс Дворане као једног од партнера, је о идеји пројекта изјавио:

„Еуро Фест фор Кидс је настао са циљем промоције европских филмова за децу у Србији којима је ограничен приступ филмском садржају.

Мисија пројеката је грађење нове публике и образовање младих у подручју филмске анимације и синхронизације.

Циљ нам је да увођењем нових приступа у процесу развоја публике ојачамо и подигнемо стандарде организацијских и оперативних капацитета свих партнера пројекта“.

У току пројекта биће реализована радионица „Како синхронизовати цртани филм“ коју ће водити филмски професионалци у области синхронизације, као и филмски дистрибутери.

Након одржаних радионица у којима ће учествовати и професионални глумци, најталентованији млади ће „позајмити“ своје гласове за један европски дугометражни анимирани филм.

Синхронизовани филм ће премијерно бити приказан на фестивалу који ће се одржати у фебруару 2024. године (од 6. до 9. фебруара), а након тога и дистрибуиран у биоскопима, чланицама Мреже киноприказивача Србије.

„Euro Fest for Kids“ ревија биће одржана симултано у Београду, Лесковцу и Горњем Милановцу уз присуство деце из свих градова (чланова пројекта). Ревију ће отворити носећи синхронизовани филм.

Фото: Промо

Додај коментар: