Scroll Top

Први јубилеј изложбе у част пролећу

prvi-jubilej-izlozbe-u-cast-prolecu
Сличне теме

Десета по реду изложба ,,Медведи – у част пролећу!” биће отворена у уторак 21. марта, са почетком од 19 часова, у УК Пароброд

Пројекат ,,Медведи – у част пролећу!” организује уметнички колектив МЕДВЕДИ који чине Мања Лекић, Марко Улић и Милица Мрвић.

У Србији, као и региону, медвед је симбол и весник пролећа, а по народном веровању, његов излазак из пећине и зимског сна је најава буђења природе. Тим поводом Медведи су се први пут окупили 2011. са жељом да својим примером покрену и пробуде младе ауторе који немају приступ већ изграђеној уметничкој сцени, пружајући им тиме могућност и простор да свој рад прикажу.

Група младих аутора, како домаће тако и иностране сцене, без обзира на своја интересовања, инспирацију и стил, била је позвана да учествује на
изложби ,,Медведи – у част пролећу!”. Изложба је осим стварања заједнице у Београду и иностранству као и повезивања свих тих младих аутора међусобно, на овај начин понудила иновативан и занимљив садржај широј публици – како су аутори из целог света, разних сензибилитета и стилова били обједњени око једне теме.

Сваке године Медведи окупљају нове ауторе и њихове радове, уједињене око теме Медведа, стварајући тиме колектив уметника који својим учешћем и сами постају део овог покрета. Осим тога, ова заједница својим даљим растом увршћује Београд као и српску алтернативну уметничку цену на мапу великих културних центара.

Додај коментар: