Scroll Top

Радионице за младе у КЦНС

radionitse-za-mlade-u-ktsns-2
Сличне теме

Нова сезона сценске редакције Културног центра Новог Сада биће отворена радионицама на тему жене у домаћем драмском стваралаштву.

Циљ радионица је кратко и пре свега неформално упознавање полазника са теоријским оквирима феминизма, а затим и представом жене од традиционалне културе, преко Стерије па до савремених драмских дела. Посебан акценат биће стављен на драматуршкиње које су обележиле српско драмско стваралаштво кроз време, њихово појављивање на Стеријином позорју, заступљености и тематиком.

Оно што ове радионице издваја од претходних је то што ће једно од предавања бити посвећено родној дискриминацији и сексуалном насиљу, и биће вођено од стране стручних лица.

Радионице почињу 12. фебруара, одржаваће се суботом у термину од 13 до 15 часова у просторијама Културног центра Новог Сада (Католичка порта 5) а намењене су младима и онима који се тако осећају.

Пријаве су у току и можете се пријавити слањем имејла са својим подацима (име, презиме, датум рођења и контакт телефон) на имејл сценске редакције КЦНС scenskaredakcija.kcns@gmail.com

На радионицама ће се поштовати све превентивне мере прописане од стране Кризног штаба и Владе Републике Србије. Сви присутни су у обавези да носе маску и држе прописану физичку дистанцу у току трајања радионица, а на улазу ће се вршити мерење температуре и дезинфекција руку.

Додај коментар: